Închide

A venit rândul fostului ministru Voiculescu să fie audiat la DIICOT. „Acele reguli, puţine care existau, au fost încălcate flagrant”

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 08, 2018 0 866

A venit rândul fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu să fie audiat la DIICOT astăzi, în scandalul în care chirurgul Mihai Lucan e acuzat de delapidarea Institutului de Transplant Renal din Cluj.

„A existat interesul foarte clar din partea unor oameni care se ocupă de transplat în România să nu existe reguli şi nu au existat reguli, iar acele reguli puţine care existau au fost încălcate flagrant. Puteţi să vă uitaţi la cine a condus Agenţia Naţională de Transplant în ultimii ani”, a afirmat Voiculescu la intrarea la DIICOT, citat de news.ro.

Vlad Voiculescu – care la această oră se află la DIICOT – a mai spus că Florian Bodog a fost în Ministerul Sănătăţii cu mult timp înainte de a fi ministru şi chiar a făcut parte din echipa de control care a mers în inspecţie la ANT în urmă cu şapte ani.

Voiculescu a declarat public în urmă cu câteva zile că Lucan avea informatori în cadrul Ministerului Sănătății și că în cazul său controalele de la minister au fost mai mult „un simulacru”.

“Despre faptul că domnul Lucan avea permanent informații clasificate din interiorul ministerului… știam de asemenea. Parte dintre cei care îi transmiteau fiecare pas îmi sunt prea bine cunoscuți. Despre alții, sper să aflăm cu toții mai devreme sau mai târziu”, a spus el, fără însă a da informații suplimentare. Acesta spune, în schimb, că Lucan avea o relație “privilegiată” cu actualul ministru Florian Bodog. “Înțeleg că ar fi și rude, ceva nași/fini în familie”.

Fostul ministru adaugă că în multe cazuri controalele DIICOT la ICUTR au fost mai mult “de formă”, deși informațiile ce au ajuns la DIICOT erau “de o gravitate extremă”. De exemplu, controlul din mai 2017, când șapte persoane de la Corpul de Control al Ministerului Sănătății și angajați ai Casei de Asigurări de Sănătate din București, au ajuns la ICUTR, controlul a fost “un simulacru”, adaugă Voiculescu. “În Minister se știa foarte clar care sunt instrucțiunile… să găsească cât mai puține lucru… misiune de care echipa s-a achitat cu brio. Iar pentru asta, au fost tratați cum se cuvine: cazarea echipei de 7 persoane la Grand Hotel Italia Cluj (5 stele!) – deși legea permite oficialilor să se cazeze la hoteluri de maxim 3 stele – cu mese și băutură la discreție. Factura care la un calcul simplu ar trebui să depășească 6000 de euro… nu știm cine a achitat-o”.

Citește și:

Fost ministru al Sănătății dezvăluie: simulacru de control la Cluj, în cazul Lucan. “În Minister se știa foarte clar care sunt instrucțiunile, să găsească cât mai puține lucruri, misiune de care echipa s-a achitat cu brio”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu