Închide

Fost ministru al Sănătății dezvăluie: simulacru de control la Cluj, în cazul Lucan. „În Minister se știa foarte clar care sunt instrucțiunile, să găsească cât mai puține lucruri, misiune de care echipa s-a achitat cu brio”

SănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 06, 2018 1 1589

Chirurgul Mihai Lucan, cercetat pentru delapidarea Institutului de Transplant Renal din Cluj, avea informatori în Ministerul Sănătății, spune fostul ministru Vlad Voiculescu.

„Despre faptul că domnul Lucan avea permanent informații clasificate din interiorul ministerului… știam de asemenea. Parte dintre cei care îi transmiteau fiecare pas îmi sunt prea bine cunoscuți. Despre alții, sper să aflăm cu toții mai devreme sau mai târziu”, a spus el, fără însă a da informații suplimentare. Acesta spune, în schimb, că Lucan avea o relație „privilegiată” cu actualul ministru Florian Bodog. „Înțeleg că ar fi și rude, ceva nași/fini în familie”.

Fostul ministru adaugă că în multe cazuri controalele DIICOT la ICUTR au fost mai mult „de formă”, deși informațiile ce au ajuns la DIICOT erau „de o gravitate extremă”. De exemplu, controlul din mai 2017, când șapte persoane de la Corpul de Control al Ministerului Sănătății și angajați ai Casei de Asigurări de Sănătate din București, au ajuns la ICUTR, controlul a fost „un simulacru”, adaugă Voiculescu. „În Minister se știa foarte clar care sunt instrucțiunile… să găsească cât mai puține lucru… misiune de care echipa s-a achitat cu brio. Iar pentru asta, au fost tratați cum se cuvine: cazarea echipei de 7 persoane la Grand Hotel Italia Cluj (5 stele!) – deși legea permite oficialilor să se cazeze la hoteluri de maxim 3 stele – cu mese și băutură la discreție. Factura care la un calcul simplu ar trebui să depășească 6000 de euro… nu știm cine a achitat-o”.

Un comentariu

  1. Va citesc de ceva timp aceasta pagina web, iar acum la inceput de an, vreau sa urez multa sanatate,
    putere de munca in continuarea blogului dumneavoastra. Va invit si pe https://calendar-ortodox.com/, o pagina care poate fi util
    celor ce cauta despre sfintii zilei si nu au un calendar aproape.

    Multumesc!

Scrie un comentariu