Închide

Cursă feroviară din Cluj, cu 35 km/h, anulată după ce duce în medie 11 pasageri pe zi

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 08, 2018 0 748

Trenul „Săgeata Albastră” care circula pe ruta Cluj – Ilva Mică – Rodna Veche, inaugurat în vara anului trecut, şi-a încetat cursele, după ce statisticile CFR Călători au arătat că doar 11 călători circulau zilnic pe această rută – deci în medie doi pe cursă, informează Mediafax.
Circulaţia feroviară pe ruta Ilva Mică – Rodna Veche a fost suspendată timp de patru ani, iar anul trecut, pe 1 august 2017, Ministerul Transporturilor a decis să redeschidă tronsonul deşi noua rută nu era rentabilă din punct de vedere economic pentru CFR, cheltuielile de operare fiind de 15.000 de lei pe zi.

„Statisticile au arătat că nu sunt pasageri pe această rută. Din acest motiv CFR Călători a decis să renunţe la acest tren. În plus, la rectificarea bugetară de anul trecut, bugetul CFR Călători a fost redus cu 10% şi asta a avut efecte directe în asigurarea activităţii. Traficul a crescut la nivel de reţea, aşa că a fost nevoie să redistribuim trenurile pe rutele solicitate. Din 2011 nu s-au mai făcut investiţii, nu s-a mai achiziţionat material rulant şi suntem sub necesarul prevăzut în constracul de servicii publice”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu.

Pe cale ferată inaugurată în luna august 2017, se circula cu maximum 35 de kilometri pe oră.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu