Închide

Parcul cu sculpturi de fân din Cluj face 2 ani cu concert și ateliere pentru copii

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 30, 2016 0 411

Artistul care a mers pe jos din Cluj în Londra anul trecut îi cheamă pe clujeni să aniverseze împreună cu el doi ani de când a înființat parcul cu sculpturi care l-au făcut faimos, sculpturile în fân de la Arkhai, din comuna clujeană Vlaha.

Vorbim despre artistul clujean Erno Bartha, care la doi ani de când a deschis parcul de sculpturi – unde între timp a organizat, între altele, și proiecții de film în cadrul TIFF – îi cheamă pe clujeni să vadă un spectacol de teatru de păpuși, dar și un concert cu muzică ezoterică. Toate sunt programate în 9 iulie: spectacolul vrăjitorului Belloni, spectacolul de păpuși Supă de Piatră al lui Demeter Ferenc, ateliere de făcut cercei și mori de vânt pentru copii. Seara la ora 21 în parc e programat concertul trupei Korai Trancemission din Budapesta, o trupă de folk-metal psihedelic.

Accesul în parc e contracost: biletele costă zece lei. Erno Bartha explică: „Parcul de sculpturi dorește ca programele lui să pot fi accesate de oricine, de aceea biletul de intrare este unul simbolic, de 10 lei, care contribuie la pregătirea evenimentelor, dar nu acoperă bugetul festivalului. Copiii sub 14 ani au intrare liberă și pot frecventa atât evenimentele organizate special pentru ei, cât și concertele”.

Ernő Bartha a reprezentat România la Olimpiada Culturală de la Londra din 2012. În cadrul proiectului, artistul a realizat trei sculpturi de dimensiuni monumentale: „Zgârie Nori“, „Pasărea“ şi „Spirala Timpului“, sculpturi care fac parte din proiectul Nature in the City a artistului. Lucrarea care a câştigat competiţia iniţiată de către Institutul Cultural Român, „Spirala Timpului”, a fost amplasată în Pleasure Gardens, parc care s-a închis imediat după amplasarea lucrării, astfel că lucrarea nu a mai fost vernisată şi nici nu a putut fi văzută de către vizitatori. Lucrarea era concepută special pentru Olimpiadă.

Citește și:

Artist clujean pornește pe jos până în Londra, e așteptat de europarlamentari la Bruxelles

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare