Închide

VIDEO Primăria speră să termine după patru ani un parking în cel mai mare cartier al Clujului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 30, 2016 0 431

Un ultim termen de grație a fost acordat firmei Constudava (preluată de Napocamin) pentru a termina parkingul cu 376 de locuri de pe Negoiu, din cartierul Mănăștur. Firma, câștigătoare a unei licitații din 2012, a intrat în insolvență și nu a putut finaliza parcarea supraterană în termenul asumat în contract, finalul lui 2015. Acum, parkingul trebuie terminat până în 31 decembrie, în caz contrar, oficialii administrației anunțând că vor rezilia contractul și vor lansa o nouă licitație.

„Acord un ultim termen de grație, 31 decembrie 2016, pentru finalizarea acestui parking, sub rezerva rezilierii și organizării unei noi licitații. O nouă licitație ar prelungi semnificativ finalizarea lucrărilor, de aceea optez în primul rând pentru varianta finalizării lui cu firma de construcții actuală, până la data de 31 decembrie. Totuși, dacă graficul săptămânal și lunar prezentat de firma de construcții nu va fi respectat, voi proceda la rezilierea contractului, cu toate consecințele legate de întârzierea finalizării acestuia”, a anunțat recent primarul Emil Boc, în cadrul unei vizite recente pe șantierul parcării supraterane.

Așa cum a procedat și la vizita pe șantierele întârziate de la școlile aflate în modernizare (detalii AICI), primarul l-a scos în fața camerei pe șeful Construdava, Claudiu Cupcea pentru a spune dacă va fi terminat parkingul suprateran la noul termen convenit, 31 decembrie.

Cupcea a afirmat că lucrarea este una complexă și că mai sunt de executat cinci nivele ale parcării. Cu toate acestea a ținut să sublinieze că atunci când nu avea probleme financiare, sociatatea a reușit să construiască o parcare supraterană de la 0, în 8 luni și anume parkingul Băișoara din cartierul Gherogheni.

Cel mai optimist s-a declarat directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruțiu, care a ținut să-l anunțe pe primar, tot la cameră, că firma își va respecta graficele de lucrări și vor termina parcarea până la finalul anului.

Lucrările la parkingul Negoiu cu 376 de locuri au fost atribuite în 2012 firmei Construdava – Icco Energ pentru peste 15,5 milioane lei. Termenul de finalizare trebuia să fie de 2 ani, numai că lucrările la parking au început în noiembrie 2013, având în vedere că s-au efectuat lucrări de mutatare a rețelelor de utilități care treceau pe ampasamnetul unde urma să se ridice parcarea supraterană.

Într-o altă formulă, Construdava e implicată cu un „pui”, Dava Invest, tot în tandem cu Icco Energ în lucrările la școala Agârbiceanu și liceul Eminescu, tot pe un contract cu primăria, doar că aceștia nu sunt lideri de asociere. Și respectivele lucrări au întârzieri majore, ba mai mult, procurorii DNA au luat în vizor Dava Invest pentru plăți fictive și lucrări neexecutate.

Construdava a fost preluată de Napocamin, firma controversatului om de afaceri Ioan Bene, condamnat în dosarul fostului președinte Horea Uioreanu.

Cu arată o vizită pe un șantier întârziat rău

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.