Închide

Șef de minister din Bavaria vine la Cluj

Economie by Actual de Cluj - mai 11, 2016 0 194

Secretarul de stat în Ministerul pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din Bavaria, Franz Josef Pschierer (foto mijloc), vine la Cluj cu delegație de oameni de afaceri.

Delegația care-l însoțește pe Pschierer numără aproape 30 de reprezentanți ai economiei bavareze. Vizita se va desfășura la București și la Cluj-Napoca. „În România există un mare potențial cu precădere în domeniul infrastructurii și al tehnologiilor de mediu. Țara capătă și o din ce în ce mai mare însemnătate ca piață de desfacere pentru bunurile de consum de calitate superioară”, spune oficialul.

Domeniile cheie vizate de delegația care vizitează Bucureștiul și Clujul sunt industria automotive, sectorul IT, tehnologia mediului și industria construcțiilor de mașini și instalații. Programul delegației prevede, printre altele, întâlniri politice cu viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Regionale, secretari de stat în ministerele Economiei și Fondurilor Europene și cu primarul din Cluj-Napoca, plus vizite la cele mai mari universități de la București și Cluj-Napoca și întâlniri cu alți întreprinzători în vederea stabilirii unor contacte de afaceri.

România se situează în Top 20 al celor mai importanți parteneri comerciali ai Bavariei, înregistrând în prezent una dintre cele mai ridicate rate de creștere din UE. Peste 1.400 de companii întrețin relații de afaceri cu România. De mulți ani, Germania este de departe cel mai important partener comercial al României. Bavariei îi revine un rol important, având o cotă de 20% la schimburile comerciale. Volumul schimburilor comerciale de 4,7 miliarde de euro a atins în 2015 (date provizorii) un nou nivel maxim. Importurile bavareze din România au însumat 2,83 miliarde euro (+8,8%), exporturile rămânând la nivelul anului anterior (1,8 miliarde euro).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu