Închide

5 reținuți după perchezițiile de ieri din Cluj în dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de milioane de euro

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 11, 2020 0 753

Un număr de cinci persoane au fost reținute după perchezițiile de ieri din Cluj și Arad într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de milioane de euro.
Într-un răspuns remis la solicitarea actualdecluj.ro, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj arată că după perchezițiile de ieri în nu mai puțin de 11 locuri, un număr de cinci persoane au fost reținute și plasate în centrul de reținere și arest preventiv, iar astăzi acestea vor fi prezentate instanței Tribunalului Cluj cu propuneri preventive.
Să mai precizăm că perchezițiile de ieri fac parte dintr-un dosar deschis încă de anul trecut. ”În fapt, patru membri ai unei familii din județul Cluj, sprijiniți de contabili, au înființat în perioada 2014 – 2020 patru societăți comerciale prin care au desfășurat activități economice. În documentele legale ale societăților au fost evidențiate cheltuieli fictive și totodată s-a omis evidențierea impozitelor datorate bugetului de stat, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de circa 31 milioane de lei”, arată procurorii pentru actualdecluj.ro. Pentru recuperarea prejudiciului, arată aceștia, după perchezițiile de ieri s-au identificat documente și bunuri de valoare – autoturisme, bani și bijuterii, asupra cărora s-a instituit măsura sechestrului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu