Închide

Spitalul militar din Cluj a redeschis secția pentru tratarea pacienților bolnavi de coronavirus; trei spitale militare din țară se află în această situație.

Sănătate by Actual de Cluj - aug. 03, 2022 0 137

Spitalul militar din Cluj a redeschis secția pentru tratarea pacienților bolnavi de coronavirus; trei spitale militare din țară se află în această situație.

La solicitarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) a județului Sibiu, Spitalul Militar de Urgență din localitate redeschide mâine sectorul pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, având la dispoziție cinci paturi. Aceasta, după ce Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca a redeschis, din 23 iulie, la solicitarea DSP Cluj, sectorul Covid-19 cu cinci paturi, care în prezent sunt ocupate în totalitate, informează Ministerul Apărării Naționale. Redeschis a fost și spitalul militar din Timiș, din 22 iulie, aici numărul de pacienți internați a crescut progresiv până la 19 pacienți internați în prezent. ”Având în vedere creșterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 la nivel național, Direcția medicală a MApN a dispus unităților sanitare din subordine verificarea capabilităților de suport Covid-19, pentru a permite reoperaționalizarea promptă a acestora, în termen de maximum 72 ore de la solicitare și obținerea autorizațiilor necesare pentru sprijinirea eforturilor autorităților locale și centrale de limitare a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2”, mai arată MApN.

Amintim, azi e încă o zi cu peste cinci sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus doar de ieri până azi la Cluj, printre cele mai multe într-un județ din țară, în doar o săptămână numărul cazurilor de infecție crește cu mii în Cluj, județul din țară cu cele mai multe cazuri depistate în cei doi ani de pandemie.
Datele Ministerului Sănătății, publicate în această după-masă, arată că în Cluj au fost depistate în ultimele 24 de ore un număr de 558 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, cifră depășită doar de Brașov, azi cu peste șase sute, și de București, cu peste 1.800. Rata de infectare, care azi ajunge la 8.9 cazuri la mie în Cluj, e cea mai ridicată din România după cea din București cu 9,67 la mie, și mai mult decât dublă față de media națională, cu 3,7 la mie. Spre comparație, în urmă cu o săptămână, în 27 iulie, rata de infectare era în Cluj de 5,95 la mie, iar numărul total de cazuri confirmate – de 171.100, față de 174.400 azi, o creștere de peste 3.200 de cazuri în Cluj în acest interval.
Să adăugăm că în spitalele din Cluj se află internați azi 158 de pacienți, dintre care 16 la ATI, față de 156 în urmă cu o săptămână.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu