Închide

Proiectele spitalelor regionale din Cluj și Iași vor fi gata în primăvara lui 2024. Anul acesta ar urma să înceapă proiectarea și pentru spitalul regional din Craiova

ActualitateAdministrațieSănătate by Actual de Cluj - aug. 03, 2022 0 246

Guvernul urmează să aprobe legea prin care se va asigura finanțare pentru spitalul regional de urgență din Craiova, aflat în stadiu incipient. Spitalele regionale din Cluj și din Iași se află în faza de proiectare, a declarat premierul Nicolae Ciucă, în 3 august. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a menţionat că s-a întâlnit cu reprezentanții firmelor care se ocupă de proiectarea spitalelor regionale de la Cluj și Iași care au promis că vor finaliza proiectele până în primăvara anului viitor.

 

„Astăzi aprobăm legea prin care asigurăm finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. Practic, se realizează alinierea cu celelalte două spitale de urgenţă, de la Cluj şi de la Iaşi. Îmi exprim încrederea că probabil vom şi demara proiectele, ca ele să se întâmple, să se realizeze, ţinând cont de faptul că mai avem aproximativ 2 miliarde de euro alocaţi prin PNRR şi avem de asemenea o listă în aşteptare care trebuie să fie operaţionalizată. (…) Prin această lege de astăzi discutăm de o investiţie estimată de aproximativ 600 de milioane, din care 368 vor fi asiguraţi de către Banca Europeană de Investiţii. Este foarte important să putem să folosim toate instrumentele financiare pe care le avem la dispoziţie şi să prioritizăm toate obiectivele, astfel încât să putem să consolidăm serviciul de sănătate publică”, a spus premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern din 3 august.

„Celelalte două spitale, stadiul lor, se află în proces de proiectare, proiectarea a fost acordată unor companii cu care eu deja m-am întâlnit şi care au promis că până la începutul anului viitor, probabil în primăvară, aceste proiecte vor fi finalizate. La Craiova sperăm să putem să începem proiectarea, să finalizăm procedura de alegere a proiectantului în această toamnă, să nu existe decalaj mare între cele trei obiective de investiţii”, a arătat și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Toate spitalele regionale de urgență finanțate în cadrul PNRR trebuie finalizate până în 2027.

Contractul de proiectare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj care urmează să se contruiască în Florești a fost câștigat de asocierea 3TI Progetti Italia-Ingegneria Integrata S.P.A., ATI Project, ADURO Impex în luna martie.  Valoarea contractului de proiectare este de 17 milioane de euro, iar termenul de finalizare a proiectului tehnic de execuţie (PT) este de 12 luni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare