Închide

Au fost semnate acordurile cadru pentru întreținerea drumurilor județene din zonele Huedin și Turda, costă 30 de milioane de euro

Administrație by Actual de Cluj - aug. 03, 2022 1 75

Au fost semnate acordurile cadru pentru întreținerea drumurilor județene din zonele Huedin și Turda, costă 30 de milioane de euro.

Acordurile-cadru privind execuția lucrărilor de întreținere, pe timp de vară, a drumurilor județene din zona Huedin – Lot 1 și zona Turda – Lot 3. Ofertantul declarat câștigător, pentru ambele loturi, este Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA, cu o valoare financiară de 73,8 milioane de lei, adică aproape 15 milioane de euro, și 71,56 milioane de lei pentru cele din zona Turda-Câmpia Turzii, adică alte peste 14,3 milioane de euro, în total aproape 30 de milioane.

Sunt vizate, în total, un număr de 30 de drumuri județene, cu o lungime totală cumulată de 483 de kilometri – un preț pe kilometru de 60.000 de euro. Acordurilor-cadru le urmează contractele subsecvente de execuție a lucrărilor, astfel încât, în final, toți cei aproximativ 484 de km de drum județean să fie reabilitați. Acordurile-cadru sunt încheiate pe o perioadă de patru ani, iar în acest interval ARL se obligă să asfalteze, să înterțină părțile carosabile și acostamentele, să reprofileze drumuri, să întrețină poduri și podețe, să curețe șanțuri și rigole și să taie vegetația și să marcheze drumul.

Loturile pentru restul de trei zone din județ – Gherla, Dej și Cluj-Napoca – nu au fost încă adjudecate.

Un comentariu

  1. O bătaie de joc; se semnează parțial la final de vară, pe alte zone nu avem deloc contracte.
    Bine că groful Tișe se laudă cu asfaltări și lucrări (care în treacăt fie spus au o calitate îndoielnică), dar treaba de întreținere e trecută la „si altele”. Între timp lasă să se chinuie toți proștii conducând pe drumuri unde bălăriile invadează marginea drumului, vizibilitatea e obturată în curbe din această cauză etc. Să mai zicem că astea nu sunt doar chestii estetice, ci din cauza neîntreținerii e o problemă mare și cu scurgerea apei (de asta au scăpat în această vară, din cauza secetei) și asta duce și la degradarea lucrărilor?

Scrie un comentariu