Închide

14 competiții sportive internaționale organizate în 2023 în România au primit fonduri de la bugetul de stat, două sunt la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 12, 2023 0 362

Un număr de 14 competiții sportive internaționale majore care urmează a fi organizate în România anul acesta au primit fonduri de la bugetul de stat, prin aprobarea de către ministrul sportului a propunerilor pentru cuantumurile de finanțare a federațiilor sportive pentru trimestrele 2 până la patru ale anului în curs, informează ministerul.

”Scopul acestui program constă în susținerea organizării de campionate mondiale, europene și regionale pe teritoriul României, obiectivele fundamentale fiind promovarea imaginii țării noastre, dezvoltarea relațiilor internaționale în domeniul sportului, dezvoltarea infrastructurii sportive și atragerea unui număr cât mai mare de participanți”, arată MS. Bugetul e dublu față de anul trecut. Suma totală din bugetul Ministerului Sportului pe anul 2023 pentru programul P6 este de 18 milioane lei.

Primul dintre cele 14 evenimente finanțate e campionatul european de Taekwon-Do ITF, care are loc la Cluj-Napoca între 25 și 30 aprilie. Tot la Cluj va fi organizat și campionatul mondial de powerlifting, clasic și echipat, pentru juniori, între 24 august și 3 septembrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare