Închide

Italienii care produc espressoare în parcul industrial de la Jucu angajează peste 100 de oameni

EconomieSinteză știri localeTop News by Actual de Cluj - aug. 25, 2017 0 890

Producătorul de electrocasnice De’Longhi Ro­mânia, care produce espressoare în parcul industrial Tetarom III din Jucu, are disponibile în prezent 108 locuri de muncă pentru montatori electromecanici, potrivit site-ului AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Cluj, citat de ProdusinArdeal.ro. Compania italiană a preluat hala Nokia de la Jucu, după ce producătorul de telefoane şi-a închis afacerea de la Cluj, iar acum se extinde cu o nouă fabrică, potrivit administratorilor Tetarom.

Producătorul italian De’Longhi a ajuns în prezent cel mai mare exportator din judeţul Cluj. Compania a realizat anul trecut afaceri de peste 710 mil. lei (157 mil. euro), cu aproximativ 1.100 de salariaţi. Afacerile italienilor au crescut constant an de an, fiind de cinci ori mai mari ca în 2013 spre exemplu, când au demarat producţia de espressoare la Jucu. Ştirea integrală AICI

Cei mai importanţi ocupanţi ai Tetarom III – Bosch şi De’Longhi – au planuri de extindere. Bosch mai face o fabrică şi un centru pentru învăţământ, iar De’Longhi, compania “moştenitoare” a fostei unităţi Nokia, va avea din toamnă încă o hală în parcul industrial de la Jucu. Hala nouă va avea 17000 mp şi va fi gata în toamnă, potrivit constructorilor responsabili de şantier.

Citeşte mai multe informaţii despre Tetarom III:

Bosch şi De’Longhi se extind cu fabrici la Cluj

În acest moment, în judeţul Cluj sunt disponibile 835 locuri de muncă, potrivit datelor ANOFM.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu