Închide

Elev de clasa a IX-a din Cluj câștigă medalie de argint la olimpiadă europeană de informatică

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 14, 2017 0 323

Un elev de clasa a IX-a din Cluj câștigă medalie de argint la olimpiadă europeană de informatică.
E vorba de elevul George Râpeanu, elev în primul an de liceu la colegiul național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca. Acesta s-a întors ieri din Sofia, unde timp de șase zile a avut loc Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, și unde delegația din România a numărat patru elevi. Elevul clujean George-Alexandru Râpeanu a reuşit performanţa de a obţine o medalie de argint.

George-Alexandru Râpeanu este elev în clasa a 9-a la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Cluj-Napoca şi a fost pregătit de profesoara Anca Lăpuşte.

În total delegația de elevi din România a câștigat patru medalii la Sofia: una de aur și trei de argint. Medalia de aur a fost obținută de Matei Tinca (Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din București). Medaliații cu argint sunt Tiberiu Ioan Mușat (Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din București), George-Alexandru Râpeanu (Colegiul Național ‘Emil Racoviță’ din Cluj-Napoca) și Mihai Matei Mirică (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București).

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori a reunit peste 80 de concurenți din 22 de țări.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu