Închide

ZF: O companie din Cluj este cea mai performantă acţiune de la bursă, 126% randament. Face profit de 3 milioane de euro într-un semestru

Economie by Actual de Cluj - nov. 07, 2018 0 232

Acţiunile Cemacon (CEON), producător de cărămizi listat pe segmentul principal al bursei ro­mâ­neşti, a livrat investitorilor de la începutul anului 2018 şi până la închiderea din 5 noiembrie un ran­dament de 126%, cel mai ridicat de la bursa ro­mâ­nească, potrivit calculelor companiei de brokeraj Tradeville, citată de Ziarul Financiar.

Cele mai recente raportări de la bursa româ­neas­că arată că acţionarul majoritar al Cemacon este retailerul de bricolaj Dedeman, cea mai pu­ternică afacere antreprenorială românească, cu o participaţie de 40,8% din compania cu 165 mil. lei capitalizare. Spre comparaţie, la finele anului 2017, valoarea de piaţă a Cemacon era de 96 mil. lei.

Fabrica de cărămizi Cemacon a fost înființată în Zalău în 1969 și și-a mutat birourile în Cluj-Napoca, pe Calea Dorobanților în clădirea Silver Business Center, în 2010 – iar fabrica, în localitatea sălăjeană Recea. Cel mai important acționar al companiei e lanțul de magazine de bricolaj Dedeman Bacău, cu 40,7% din participații. În primul semestru al anului a avut un profit operațional de 21 milioane de lei – și un profit net de 13,7 milioane, la o cifră de afaceri de 58,21 milioane de lei, în creștere cu 44% într-un an. „Operațional, fabricile au mers excelent”, explică directorul companiei într-un raport semestral către acționari. Acesta adaugă că piața a arătat că cererea de zidărie a fost peste ofertă, „favorizând consistent îmbunătățirea prețului și a marjelor de vânzare”. Compania și-a crescut în ultimul an numărul de angajați cu 7% iar fondul de salarii cu aproape o treime.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu