Închide

Un producător de cărămizi din Cluj deschide fabrică de 2 milioane de euro

Economie by Mihai Prodan - nov. 08, 2018 0 780

Un producător de cărămizi din Cluj a anunțat că și-a făcut propria fabrică de buiandrugi, o investiție de două milioane de euro, finalizată în urmă cu câteva zile.

Fabrica de buiandrugi a producătorului de cărămizi Cemacon, o investiție de două milioane de euro, a fost finalizată la finalul lunii octombrie, în localitatea Recea din Sălaj, unde compania deține deja de patru ani și o fabrică de cărămizi. Este, spune directorul Liviu Stoleriu, cea mai mare fabrică de buiandrugi din țară, complet automatizată. Fabrica are o suprafață totală de 1.300 metri pătrați și o platformă de depozitare de 8.000 metri pătrați, asigură astfel o capacitate de producție de 1,26 milioane de metri liniari pe an. “Deoarece piața buiandrugilor prefabricați a crescut considerabil, iar în Transilvania ponderea utilizării lor este de 80% în defavoarea buiandrugilor monolit, confecționați direct pe șantier, a fost luată în calcul construcția unei fabrici proprii dedicate acestui produs”, a arătat Stoleru.

Compania anunțase ieri că publică seara raportul financiar trimestrial, dar până la ora publicării acestei știri documentul nu fusese încărcat pe site. În primul semestru al anului a avut un profit operațional de 21 milioane de lei – și un profit net de 13,7 milioane, la o cifră de afaceri de 58,21 milioane de lei, în creștere cu 44% într-un an.

Fabrica de cărămizi Cemacon a fost înființată în Zalău în 1969 și și-a mutat birourile în Cluj-Napoca, pe Calea Dorobanților în clădirea Silver Business Center, în 2010 – iar fabrica, în localitatea sălăjeană Recea. Cel mai important acționar al companiei e lanțul de magazine de bricolaj Dedeman Bacău, cu 40,7% din participații. Compania și-a crescut în ultimul an numărul de angajați cu 7% iar fondul de salarii cu aproape o treime.

 • Tags
  author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu