Închide

Zeci de persoane salvate din munți în ultimele 24 de ore

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 17, 2022 0 118

O femeie din județul Cluj și un bărbat din Brașov au fost salvați duminică seara (16 ianuarie) după ce au rămas blocați în Munții Făgăraș, la coborârea din șaua caprei. Intervenția a fost realizată de salvamontiștii din Sibiu care i-au coborât în siguranța la Baza Salvamont Bâlea, după ce alpiniștii au acuzat probleme cu echipamentul. În total, în ultimele 24 de ore, salvamontiștii din țară au fost solicitați să intervină în 88 de situații salvând 96 de persoane din care trei sferturi au avut nevoie de asistența SMURD. Cele mai multe apeluri au fost adresate salvamontiștilor din Cluj.
„Acţiune încheiată. Două persoane, sex masculin vârsta 53 ani, sex feminin 32 ani, au rămas blocate pe coborârea din Şaua Caprei din cauza condiţiilor (gheaţă şi tehnica slabă); echipament aveau la ei, colţari, 30 de metri de coardă etc. Colegii au mers la ei. I-au asigurat şi i-au dat jos”, a sintetizat acțiunea din seara de 16 ianurie directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu.
În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 88 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel: 12 apeluri pentru Salvamont Cluj, 8 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 7 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov, 7 apeluri pentru Salvamont Prahova-Formatia Azuga, 6 apeluri pentru Salvamont Busteni, 5 apeluri pentru Salvamont Voineasa, 5 apeluri pentru Salvamont Maramures , 4 apeluri pentru Salvamont Harghita , 4 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 4 apeluri pentru Salvamont Bihor, 4 apeluri pentru Salvamont Alba, 4 apeluri pentru Salvamont Gorj, 3 apeluri pentru Salvamont Caras Severin-Formatia Muntele Mic, 3 apeluri pentru Salvamont Arges, 2 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 2 apeluri pentru Salvamont Predeal, 2 apeluri pentru Salvamont Petrosani, 2 apeluri pentru Salvamont SPJ Hunedoara, 2 apeluri pentru Salvamont Borsa, 1 apel pentru Salvamont Caraș Severin-Semenic, 1 apel pentru Salvamont Neamt.
„În cazul acestor intervenții au fost salvate 96 persoane, dintre acestea 35 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. S-au mai primit 17 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană”, arat[ Salvamont România.
sursă foto: Salvamont Sibiu Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu