Închide

Liderii din coaliția de guvernare se reunesc luni, la Parlament, pentru a discuta măsuri în domeniul energiei: scăderea facturilor atât pentru populație, cât și pentru companii și instituții publice

ActualitatePoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 17, 2022 0 140

Coaliţia de guvernare se va reuni, luni seară, la Parlament, pentru a discuta despre măsuri în domeniul energiei. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, duminică, faptul că se lucrează la noua schemă de sprijin pentru populaţie de la 1 aprilie. „Nu vom face o schemă care va fi mai dezavantajoasă decât schema existentă”, a afirmat el, citat de News.ro.

Conform surselor G4Media, în ședința de la ora 17:00 PSD va înainta mai multe propuneri care vizează stoparea creșterii prețurilor și scăderea facturilor atât pentru populație, cât și pentru economie – IMM-uri și companiile mari, infrastructura critică – CFR, Metrorex și instituțiile publice – spitale, școli.

De altfel, despre măsurile care vor fi luate în perioada următoare în contextul facturilor ridicate la energie electrică şi gaze naturale a vorbit, duminică, ministrul Virgil Popescu.

„Săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern vom modifica legea plafonării şi compensării şi vom obliga toţi furnizorii care au întocmit facturile într-un mod eronat în afara legii plafonării şi compensării să le refacă, să le refacă fără percepere de penalităţi, vom opri orice fel de debranşare pe perioada de aplicare a acestei legi pentru că vrem să punem pe poziţie de egalitate clientul cu furnizorul, să nu existe cumva un mijloc, să zicem aşa, de presiune al furnizorului să achit o factură eronată sub ameninţarea debranşării”, a declarat ministrul Energiei, la Profit.ro.

El a menţionat că nu crede „să privească cu ochi buni furnizorii această imposibilitate de debranşare, dar ne-au arătat că n-au fost de bună credinţă”.

Ministrul Energiei a menţionat că, pe lângă persoanele fizice şi companii, sunt şi şcoli, spitale, grădiniţe care au facturi întocmite eronat, dar şi acolo preţul trebuie plafonat.
Popescu a mai afirmat că se lucrează la noua schemă de sprijin pentru populaţie de la 1 aprilie, dar aceasta trebuie să fie agreată în coaliţie la sfârşitul săptămânii sau în cea următoare.
Citește mai mult pe g4media.ro
sursa foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare