Închide

Zeci de companii caută la Cluj angajaţi pentru 2000 de locuri de muncă

EconomieTop News by Kristina Reştea - mart. 19, 2019 0 300

Peste 60 de companii caută oameni la un târg de locuri de muncă ce are loc la Cluj la finalul lunii. Domeniile în care e nevoie de oameni sunt diverse: Retail, Automotive, Turism, Consultanță, Inginerie, Producție tehnică, Servicii și BPO, Energie și Financiar-bancar. Conform datelor oficiale, în judeţul Cluj sunt disponibile 1718 locuri de muncă, arată cifrele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Atât printre angajatorii anunţaţi la Târgul de Cariere, cât şi printre cei din lista AJOFM se află companii care au nevoie de oameni şi pentru sediile din alte localităţi decât Clujul.

Printre participanţii anunţaţi la Târgul de Cariere se numără Vertiv, Emerson, STC, Genpact, LIDL, Blue Projects, Kaufland, STA Travel, Michelin, VOHKUS Technologies, De’Longhi, Bosch, BT, Steelcase, E.On. Angajatorii oferă peste 2000 de locuri de muncă, transmit organizatorii. Sunt companii care vin pentru recrutări şi din alte zone – Bucureşti, Zalău, Sebeş sau Blaj.

Târgul de Cariere Cluj are loc în 26 și 27 martie la BT Arena, iar organizatorii se așteaptă ca la eveniment să participe peste 5000 de candidați, interesați de oportunitățile profesionale prezentate.

Domeniu IT rămâne vedeta pieţei de recrutare, dar companiile din acest sector au avut un eveniment dedicat. Târgul de Cariere I, a avut loc în 15 și 16 martie la BT Arena. Peste 30 de companii au recrutat la eveniment: Steelcase, FME, Riverbed, Magneti Marelli, Tropeum, Take Off Labs, Halcyon Mobile,  MindMaze, Metro Systems, Elflein Transport & Logistik, Siemens și PitechPlus. Angajatorii au adus în atenția candidaților oferte din categoria junior, oportunități din categoria mid-level și senior, dar şi de internship-uri plătite.

Citeşte şi:

Numărul de angajaţi din Cluj a crescut cu peste 13.000 într-un an. Din ce domenii vine plusul?

 

 

Sursa foto sus: Târgul de Cariere în IT, credit Gabriel Aldea

 

 

Datele oficiale: peste 1700 posturi disponibile, anunţate în Cluj

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 27.042 locuri de muncă. La nivel local, în judeţul Cluj sunt disponibile 1718 locuri de muncă, potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Printre profesiile cu cele mai multe posturi libere se numără cele de şoferi, ingineri software, programatori, funcţionari informaţii clienţi, dar şi muncitori necalificaţi. De menţionat că o parte dintre companiile care îşi declară la Cluj posturile disponibile au nevoie de angajaţi şi pentru birourile din alte localităţi.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (1.894), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.313), lucrător comercial (1.086), muncitor necalificat în industria confecţiilor (976), confecţioner-asamblor articole din textile (662), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (638), operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice (551), manipulant mărfuri (543), lăcătuș mecanic (460), sudor (443).

Din cele 27.042 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.451 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager,  medic, contabil etc), 15.599 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.