Închide

Zeci de cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate în 24 de ore la Cluj, județul se apropie de 39.000 de infecții depistate, cele mai multe din provincie

Uncategorized by Actual de Cluj - feb. 23, 2021 0 584

Județul Cluj se apropie de pragul de 39.000 de persoane infectate cu coronavirus de la debutul pandemiei de Covid 19, în primăvara anului trecut – cel mai mare număr de persoane depistate cu infecție într-un județ din țară, după ce doar de ieri până azi au fost descoperite zeci de cazuri noi.

Astfel, în Cluj au fost depistate în ultimele 24 de ore un număr de 128 cazuri noi, cele mai multe într-un județ din țară, exceptând Capitala și județele Timiș, Maramureș și Brașov. În total, astfel, până acum la Cluj au fost depistate un număr de 38.988 cazuri de infecție, de la debutul pandemiei de Covid 19, în urmă cu apraope un an – cele mai multe cazuri de infecție depistate într-un județ din țară în acest interval, exceptând Capitala. Cele 128 cazuri noi au fost depistate la Cluj prin procesarea unui număr de peste 1.700 de teste, dintre care peste 1.100 au fost prelevate de la persoane care au manifestat simptome de infecție.

Vestea bună, însă, este că rata de infectare a scăzut în Cluj în ultimele 24 de ore, de la 2,52 cazuri la mia de locuitori ieri, la 2,41 cazuri astăzi. Chiar și așa, rata de infectare din Cluj este, și azi, printre cele mai mari din țară. depășită doar de Brașov, Mureș și Timiș, ultimele două fiind în scenariul roșu de funcționare, cu peste trei cazuri de infectare la mia de locuitori, respectiv 3,04 și 4,01 cazuri la mie.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu