Închide

”Waze-ul parcărilor”, o aplicație de la Cluj care vrea să rezolve spinoasa problemă a locurilor de parcare, primește bani de la un fond de investiții

Economie by Actual de Cluj - ian. 15, 2020 0 292

O aplicație care gestionează locurile de parcare pentru abonați în problematicul oraș Cluj-Napoca a primit o rundă de finanțare din partea unui fond de investiții, ca să îmbunătățească produsul – și traficul din oraș.

E vorba de yeParking, o aplicație de parksharing și furnizor IT de soluții pentru eficientizarea spațiilor de parcare, din Cluj, cu 5.000 de abonați. ”Obiectivele yeParking pe termen scurt sunt legate de creșterea ratei de utilizare a aplicației în Cluj-Napoca, extinderea aplicației în celelalte orașe mari din România și înrolarea primelor clădiri de birouri și zone rezidențiale închise în soluția business to business”, explică echipa aplicației.  ”Interesul Roca X vine ca o confirmare că produsul nostru rezolvă o problemă reală, cu potențial maxim. Planurile de dezvoltare sunt foarte ambițioase și avizează treptat atât orașele mari din România, cât și extinderea în regiune, cu soluția de retail destinată utilizatorilor, care pot contribui la fluidiziarea traficului share-uind și folosind parcările disitribuite, dar și dezvoltarea soluției business to business”, susține cofondatorul aplicației, Mihai Lodoabă. ”yeParking e o soluție smart pentru o problemă presantă a orașelor mari, unde să găsești un loc de parcare devine tot mai dificil, spre imposibil. De aceea suntem încrezători în potențialul aplicației să câștige popularitate în timp record și credem că va deveni cât de curând un Waze al parcărilor, instalat pe toate telefoanele șoferilor din România și nu numai. Ideea din spate e simplă, beneficiile sunt fantastice, motiv pentru care am decis să completăm investiția directă oferindu-ne susținerea și în dezvoltarea zonei business to business a platformei, prin implementarea ei ca metodă de plată în GoToParking, la aeroportul internațional Avram Iancu din Cluj”, a declarat Alexandru Bogdan, Investment Manager Roca X.

Investiția fondului în aplicație a fost de 50.000 de euro, au declarat reprezentanții YeParking pentru actualdecluj.ro. Sunt primii bani adevărați investiți în aplicație, căci până acum aceasta a fost construită voluntar de echipa de dezvoltare Digital Republic, din 2018 încoace.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu