Închide

Laura Bencze, CBRE: Clujul şi Bucureştiul mai pot susţine încă un mall fiecare datorită creşterii consumului

Economie by Actual de Cluj - ian. 09, 2020 2 317

Clujul mai are nevoie de un mall pentru a face faţă expansiunii puternice a oraşului, în timp ce Bucureştiul mai permite construcţia a cel mult unui mall fără ca ope­ra­ţiunile celorlalte mari centre să fie influenţate negativ, a spus Laura Bencze, account director, departa­mentul Property Management în cadrul companiei de consultanţă imobiliară CBRE, în emisiunea ZF Live.

”Piaţa din Cluj mai are loc de un mall în acest moment. Vorbim despre un oraş foarte mare. Statisticile de 350.000 de locuitori nu-i dau dreptate. Sunt peste 500.000 de locuitori acolo. Se lucrează foarte mult, există o dorinţă mare de consum şi are de unde susţine pe termen lung un al treilea mare centru comercial”, a declarat Laura Bencze. Ea a subliniat că nu doar Cluj-Napoca, ci întreg judeţul Cluj este în expansiune, alături de cele din jur, sunt judeţe prospere. „Clujul poate ajunge în următorii ani la un milion de locuitori“, a spus Laura Bencze.

2 comentarii

  1. De ce sunteti asa de modesta, doamna? Dati-i cu doua milioane! Intr-o tara in care natalitatea e in scadere, din care se pleaca pe rupte declaratiile Dvs. sunt perfect intemeiate si rezonabile.

  2. Acestă tendință de așa zisă modernizare se va întoarce împotriva noastră. Vedeți Timișoara unde toată activitatea comercială s-a mutat în acel mall uriaș, centrul a fost complet abandonat și este în ruină.

    Comparați Timișoara cu centrul în mizerie cu Viena, oraș unde firmele mari stau în chirie în clădiri istorice pe care sunt nevoite să le întrețină, menținând centrul istoric.

    Chiar vrem ca viața clujeanului să se rezume la o plimbare de rutină între cartierele de blocuri, cuburile de corporație, mall și tradiționalul festival de muzică?

    Cu ce ar diferi Clujul atunci față de orice aglomerare metropolitană fără identitate, scăpată de sub control?

Scrie un comentariu