Închide

Vrea o alianță cu PSD. Președintele Forța Națională spune că actualul Guven este ilegitim și că trebuie schimbat

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - mai 12, 2020 0 228

Președintele Forța Națională, clujeanul Sorin Naș, afirmă că Guvernul Orban este ilegitim, că a fost votat sub pretextul pandemiei de Coronavirus, dar că în prezent greșeala trebuie reparată. Guvernul trebuie înlocuit cu unul de Uniune Națională.

„În martie, era votat acest guvern ilegitim, în opinia noastră. Iată ce se întâmplă când nu respecţi Constituţia. Când acest Guvern a fost votat, singurul argument a fost declararea crizei COVID-19. Dar niciun argument nu justifică încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării. Bun, au greşit parlamentarii atunci, dar nu este o problemă. Orice greşeală poate fi reparată. Reparaţia pe care o vedem noi este schimbarea actualului Guvern cu unul de Uniune Naţională”, a spus Naș pentru dcnews.ro

Liderul Forței Naționale susține că e oricând pregătit să coopereze cu PSD, în vederea instaurării unui Guvern de Uniune Națională: „Noi ne oferim disponibilitatea. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții PSD, încă mai încercăm, și sperăm că vom reuși”.

În opinia sa, Forța Națională este singura formațiunea care are capacitatea de a gestiona eficient resursele financiare ale țării. „Diferența este că noi avem specialiştii. Faptul că ştim cum, faptul că vrem și că avem deja un plan de soluții, sunt argumente suficiente pentru a ne dori să intrăm la guvernare în cadrul unei uniuni naționale”, a afirmat Naș.

Liderul grupului politic care s-a rupt din ALDE mai crede că statul are în mod cert resursele necesare și pentru majorarea pensiilor și pentru a sprijini mediului economic românesc, doar că guvernanții actuali nu se pricep să le gestioneze aceste resurse.

De alfel, Forța Națională a lansat recent un „Plan de Renaștere Națională”, care include măsuri concrete pentru cele mai imporatnte sectoare ale țării: economie, sănătate și educație. Un prim obiectiv implică o strategie serioasă pentru întreprinderile active din economia naţionalǎ, indiferent de natura capitalului şi de domeniul  lor de activitate. Mai precis, sub sloganul „ROMÂNIA CAPITAL 2020”, acest program e destinat finanţării investiţiilor şi asigurǎrii capitalului de lucru necesare asigurǎrii continuitǎţii activitǎţilor ȋntreprinderilor, relansării economice, menţinerii numǎrului de locuri de muncǎ existent şi creării de noi locuri de muncă.

Citește și:

Subvenționarea mediului economic: Forța Națională solicită Guvernului să acordare finanțări nerambursabile prin programul: „România Capital 2020”

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare