Închide

Subvenționarea mediului economic: Forța Națională solicită Guvernului să acordare finanțări nerambursabile prin programul: „România Capital 2020”

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - mai 05, 2020 0 355

În scopul relansării economiei românești, Guvernul ar trebui să arate că se pricepe să facă mult mai mult, consideră președintele partidului Forța Națională, clujeanul Sorin-Valeriu Naș. Formațiunea sa politică a lansat „Planul de Renaștere Națională”, care include măsuri concrete pentru cele mai imporatnte sectoare ale țării: economie, sănătate și educație. Un prim obiectiv implică o strategie serioasă pentru întreprinderile active din economia naţionalǎ, indiferent de natura capitalului şi de domeniul  lor de activitate.

Sub sloganul „ROMÂNIA CAPITAL 2020”, acest program e destinat finanţării investiţiilor şi asigurǎrii capitalului de lucru necesare asigurǎrii continuitǎţii activitǎţilor ȋntreprinderilor, relansării economice, menţinerii numǎrului de locuri de muncǎ existent şi creării de noi locuri de muncă.

„Propunem o formulă foarte simplă de subvenționare a întreprinderilor din România, având în vedere că  ele reprezintă principalul motor de relansare și dezvoltare a țării. Procedura de acordare a finanțării ar trebui să nu fie discriminatorie, să nu implice condiționări excesive, garanții, evaluări sau alte documente birocratice astfel ȋncât ȋntreprinderile să beneficieze cât mai rapid de sumele necesare relansării activităților”, a transmis Sorin-Valeriu Naș.

Liderul Forței Naționale a precizat că, indiferent de mǎrimea capitalului social, fiecare întreprindere ar putea să beneficieze de o  subvenție maximă, de 500.000 lei, sub forma unui aport ȋn numerar la capitalul social al întreprinderii, efectuat la valoarea nominalǎ a pǎrţilor sociale şi/sau acţiunilor aferente capitalului social subscris şi vǎrsat de asociaţi/acţionari la data de 01.06.2020.

„Subvenția ar asigura o infuzie de capital consistentǎ ȋn economia româneascǎ, atât prin sumele finanţate de cǎtre stat dar şi prin sumele cu care asociaţii/acţionarii ȋntreprinderilor beneficiare vor majora capitalul social al ȋntreprinderilor existente pentru a putea beneficia de o finanţare cât mai consistentǎ”, a explicat Sorin-Valeriu Naș.

Valoarea finanţarii aportului la capitalul social va fi ȋn sumǎ egalǎ cu de 6 ori valoarea capitalului social subscris şi vǎrsat de asociaţi la data de 01.06.2020 dacǎ aceasta este mai mică sau egalǎ cu 10.000 lei. Valoarea finanţarii aportului la capitalul social va fi ȋn sumǎ egalǎ cu de 4 ori valoarea capitalului social subscris şi vǎrsat de asociaţi la data de 01.06.2020 dacǎ aceasta  este mai mare decât 10.000 lei şi mai mică sau egalǎ cu 25.000 lei. Valoarea finanţarii aportului la capitalul social va fi ȋn sumǎ egalǎ cu de 2,5 ori valoarea capitalului social subscris şi vǎrsat de asociaţi la data de 01.06.2020 dacǎ aceasta  este mai mare decât 25.000 lei şi mai mică sau egalǎ cu 50.000 lei. Valoarea finanţarii aportului la capitalul social va fi ȋn sumǎ egalǎ cu de 2 ori valoarea capitalului social subscris şi vǎrsat de asociaţi/acţionari la data de 01.06.2020 dacǎ aceasta  este mai mare decât 50.000 lei şi mai mică sau egalǎ cu 100.000 lei.Valoarea finanţarii aportului la capitalul social va fi ȋn sumǎ egalǎ cu valoarea capitalului social subscris şi vǎrsat de asociaţi/acţionari la data de 01.06.2020 dacǎ valoarea capitalului social este mai mare decât 100.000 lei.

Modalități prin care se poate alocata finanțarea

Ȋn vederea obţinerii finanţǎrii, fiecare ȋntreprindere ar trebui să deschidă un cont special purtând denumirea “ROMÂNIA CAPITAL 2020”, cont ȋn care va fi viratǎ finanţarea ȋn baza cǎreia va fi operatǎ majorarea capitalului social al ȋntreprinderii şi din care vor fi efectuate plǎţile ulterioare, până la utilizarea integrală a finanţării acordate.

Fiecare asociat/acţionar va primi cu titlu gratuit sub formǎ de pǎrţi sociale/acţiuni, o cotǎ parte din valoarea finanţǎrii, proporţional cu cota de capital social subscris şi vǎrsat de fiecare asociat/acţionar la data de 01.06.2020.

„Capitalul astfel obţinut de cǎtre fiecare ȋntreprindere va putea fi folosit pentru finanţarea activitǎţii ȋntreprinderii. Vor putea fi efectuate orice plǎţi, cu excepţia plǎtilor privind rambursarea ȋmprumuturilor cǎtre asociaţi/acţionari, persoane fizice sau juridice altele decât instituţiile financiare bancare şi/sau nebancare şi/sau a rambursǎrii anticipate a ȋmprumuturilor contractate cu instituţiile financiare bancare şi/sau nebancare”, a mai precizat președintele Forței Naționale, Sorin-Valereiu Naș.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu