Închide

Atenționează că ancheta de la Aeroport a rămas în aer, că ar fi mușamalizată. Prefectul reacționază: Ancheta e în curs de desfășurare

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - mai 12, 2020 0 513

Au trecut cinci săptămâni de la episodul în care, în plină pandemie de Coronovirsus, sute de oameni se buluceau în Aeroport pentru a pleca la muncă sezonieră în Germania. Imaginile din Aeroportul clujean au împânzit canalele media, reacțiile fiind cât se poate de dure la adresa conducerii Aeroportului și a autorităților clujene care au ignorat măsurile de distanțare, impuse prin ordonanțe  militare.

Deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra, atrage atenția că deși premierul Orban s-a grăbit să-l înfiereze pe directorul Aeroportului David Ciceo, secondat și de ministrul de Interne, Marcel Vela, care l-a învinovățit în mod direct pe Ciceo, nu avem încă un rezultat al anchetei promise, pe marginea acestui subiect.

„Domnule Ludovic Orban, în ședință de guvern ați solicitat demararea unei anchete imediate, ați declarat că veți folosi pârghiile pe care le aveți la dispoziție ca sa-l trageți la răspundere pe managerul aeroportului. Au  trecut cinci săptămâni dar încă nu avem nicio comunicare privind rezultatele anchetei guvernamentale! L-ați acuzat pe David Ciceo că nici măcar nu a informat Comitetul Județean pentru situații de urgență și pe prefect, privitor la zborurile respective. Că nu a luat nicio măsură privitoare la distanțarea fizică, privitoare la obligativitatea de asigurare a echipamentului de protecție. Toate aceste solicitări și acuzații sunt antepronunțări, practic ați pus, domnule prim-ministru, un diagnostic fără să consultați pacientul”, a transmis deputatul Nasra, într-o scrisoare deschisă.

Acesta mai spune că în Guvernul trebuia să ia o decizie fermă în maxim 48 de ore de la incident, sugerând că lipsa de reacție din partea autorităților seamnă a mușamalizare:

„D-le premier, având în vedere acuzațiile grave pe care le-ați lansat antrepronunțându-vă, era firesc ca în maxim 48 de ore, Prefectul de Cluj, ministrul transporturilor și oficialii Consiliului Județean Cluj, instituție condusă de colegi de-ai dumneavoastră de partid, să informeze clujenii și românii, ce a determinat această neglijență și cine trebuie să răspundă sau nu!  Această lipsă de transparență, sper că este doar un dezinteres administrativ și politic în a explica o speță simplă și nu o tentativă de mușamalizare grosonală. Solicit un punct de vedere oficial din partea Guvernului României cu privire la cei responsabili sau/și scuze publice pentru că v-ați antrepronunțat cerând tragerea la răspundere a managerului David Ciceo”, se arată în scrisoarea transmisă de Nasra.

În replică, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, susține că deputatul Nasra ar trebui să știe faptul că Guvernul sau vreao altă autoritate nu poate interfera într-o anchetă instrumentată de procurori.

„Despre care transparență vorbește domnul deputat? Este o anchetă penală în curs de desfășurare. Cum ne-am putea permite noi să-i somăm pe procurori? Suntem normali la cap? Noi ne-am făcut treaba. Ca reprezentant al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am luat act de ceea ce s-a întâmplat în 9 aprilie, am comunicat mai departe către organele abilitate să ancheteze și să ia măsuri. Mai departe, nu avem noi ce să facem, neavând atribuții de cercetare și de sancționare”, a precizat prefectul Abrduean, apreciind că în mod cert procurorii își vor face treba.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare