Închide

Vot pe liste suplimentare la Cluj: membrii din secții se răstesc la votanți, "era coadă, era penibil, s-au purtat cu noi ca și cum ne fac o favoare că ne lasă să votăm"

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - nov. 16, 2014 0 220

Să votezi pe liste suplimentare este un calvar și în Cluj-Napoca. Asta spune o tânără care a stat 20 de minute într-o secție de votare din Cluj-Napoca. Una situată într-o zonă rezidențială respectabilă din oraș, în Andrei Mureșanu. „Un domn din comisie s-a răstit la mine, președinta de secție m-a apostrofat că nu prea e în regulă să vin de acasă cu declarația completată. Acum sunt un cetățean nemulțumit, mă gândesc ce se întâmplă în campusurile studențești”, a explicat pentru Actualdecluj.ro, Oana Antal.

Trăiesc în Cluj-Napoca și vor să voteze. Nu fac parte dintre categoria turismului electoral. Au vrut să voteze pe liste suplimentare și și-au completat de acasă declarațiile. Au mers în Andrei Mureșanu, de dimineață, la secția de la Grădinița Poienița de pe strada Brașov nr. 27, la secția 90 unde au stat 20 de minute până să poată vota. În mod normal durează 5 minute să votezi pe liste suplimentare. S-au comportat execrabil cu noi. Mă gândesc dacă aici la Cluj unde nu prea se votează pe liste suplimentare ce se întâmplă în alte părți, cu studenții. Sunt un cetățean nemulțumit , chiar dacă am votat până la urmă. Pentru că cei de la secție s-au purtat ca și cum îmi fac o favoare că mă lasă să votez când eu, de fapt, mi-am execitat un drept garantat prin constituție”, spune Oana Antal.

La secțía de pe Brașov erau, de dimineață, pensionari și tineri. Era coadă. Membrii comisiei de la secție erau enervați de situație. „O secție de votare mică, foarte de dimineață. Și să vedeți ce. După ce că m-am dus cu cererea gata completată, s-a găsit un cretin plătit din banii statului să se răsteasca la mine că nu e semnată și datată. Nu cunoștea legislația (trebuie datată și semnată în fața celui care va dă buletinul de vot). Apoi, doamna de lângă el, cam plictisită  după pauza de cafea și țigară din care tocmai venise, îl intreabă dacă au voie să primească cereri aduse de acasă. Alta care nu citise legea, sau care nici măcar nu se uitase la televizor. Și în consecință, duminică dimineața, într-o secție mică de votare am așteptat la coadă să votez. Vă sfătuiesc pe toți cei care vreți să votați sa mergeți din timp, cu cererile completate și cu multă răbdare!!! Trebuie să învingem prostia, indiferenta și idioțenia”, adaugă Antal.

Am fost cu soră-mea, care e judecătoare. Așa s-au purtat cu noi, ca și cum ne-au facut o favoare. Era coadă,era penibil. Trebuie să știe toată lumea și să nu se descurajeze. Mă gândesc oare cum e în campusurile universitare. Dar mă rog, important pentru Guvern e ca studenții, și în general ardelenii, să nu voteze în număr mare. Că doar știm cu cine votează. Dar lasă că votează romi din Argeș cu dl cu F”, mai spune Oana Antal.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare