Închide

VIDEO LECȚIA DIASPOREI. La Munchen, românii așteaptă sub curcubeu să aleagă un președinte: "Sunt 5.000 de oameni la coadă, părerea mea e că nu vor vota toți"

ActualitateTop News by Kristina Reştea - nov. 16, 2014 0 289

 

Munchen, Londra, Paris – sunt doar câteva dintre orașele unde cetățenii români stau la cozi încă de dimineață pentru a vota în turul al doilea al alegerilor, care decide viitorul președinte al României: Victor Ponta sau Klaus Iohannis?

“Se înaintează cam cu 10 metri pe oră. Coada are 500 m. Un polițist mi-a zis că sunt 5000 de oameni la coada. Părerea mea e că nu o sa voteze toți”, ne spune Radu, un clujean care în această dimineață e la coadă în Munchen. A ajuns la  secția din cadrul Consulatului din München la ora 7.00, iar la 9.41 (ora Londrei) încă nu reușise să voteze. Românii hotărâți să își exprime dreptul la vot s-au instalat încă de peste noapte, iar la 6 dimineața lumea era deja la coadă, ne povestește Radu.

El a plecat din România anul trecut, așa cum pleacă mulți români. A părăsit țara pentru o viață mai ușoară, pentru prosperitate. „Nu mai îmi găseam locul acasă, îmi doream să progresez, deși asta însemna s-o iau de la zero. Am început să învăț limba în Germania, m-am adaptat, dar normal că mi-aș dori să mă pot întoarce acasă într-o zi. De asta mă duc și la vot. Țara mi-e dragă și vreau o schimbare, o schimbare pe care cred că și-o doresc toți de 25 de ani. Votez pentru schimbre, votez pentru prietenii mei din România, votez pentru o țară mai bună”, a adăugat Radu Neag.

 

 

“7.45 AM: La ‪#München sunt peste 3000 de români. Poate mai mulți, coada e imensă. Se intră eșalonat. Câte 5-7. Un grup de voluntari împart formulare. Familii cu copii, tineri entuziaști”, scria Radu încă de dimineață pe rețeaua de socializare Facebook.

 

Update

„10.00 AM: am intrat. Au votat până acum 750 de persoane. Mai sunt peste 4500”

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu