Închide

VIDEO LECȚIA DIASPOREI. La Munchen, românii așteaptă sub curcubeu să aleagă un președinte: "Sunt 5.000 de oameni la coadă, părerea mea e că nu vor vota toți"

ActualitateTop News by Kristina Reştea - nov. 16, 2014 0 310

 

Munchen, Londra, Paris – sunt doar câteva dintre orașele unde cetățenii români stau la cozi încă de dimineață pentru a vota în turul al doilea al alegerilor, care decide viitorul președinte al României: Victor Ponta sau Klaus Iohannis?

“Se înaintează cam cu 10 metri pe oră. Coada are 500 m. Un polițist mi-a zis că sunt 5000 de oameni la coada. Părerea mea e că nu o sa voteze toți”, ne spune Radu, un clujean care în această dimineață e la coadă în Munchen. A ajuns la  secția din cadrul Consulatului din München la ora 7.00, iar la 9.41 (ora Londrei) încă nu reușise să voteze. Românii hotărâți să își exprime dreptul la vot s-au instalat încă de peste noapte, iar la 6 dimineața lumea era deja la coadă, ne povestește Radu.

El a plecat din România anul trecut, așa cum pleacă mulți români. A părăsit țara pentru o viață mai ușoară, pentru prosperitate. „Nu mai îmi găseam locul acasă, îmi doream să progresez, deși asta însemna s-o iau de la zero. Am început să învăț limba în Germania, m-am adaptat, dar normal că mi-aș dori să mă pot întoarce acasă într-o zi. De asta mă duc și la vot. Țara mi-e dragă și vreau o schimbare, o schimbare pe care cred că și-o doresc toți de 25 de ani. Votez pentru schimbre, votez pentru prietenii mei din România, votez pentru o țară mai bună”, a adăugat Radu Neag.

 

 

“7.45 AM: La ‪#München sunt peste 3000 de români. Poate mai mulți, coada e imensă. Se intră eșalonat. Câte 5-7. Un grup de voluntari împart formulare. Familii cu copii, tineri entuziaști”, scria Radu încă de dimineață pe rețeaua de socializare Facebook.

 

Update

„10.00 AM: am intrat. Au votat până acum 750 de persoane. Mai sunt peste 4500”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.