Închide

Vine Crăciunului, clujenii sunt tot în stradă, la protest

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 23, 2017 0 1152

Foto: Valentin Lungu

 

„Ho-ții, ho-ții!”și „Justiție, nu corupție!” s-a putut auzi în centrul Clujului, la „Clopot”, pe Bulevardul Eroilor, unde clujenii s-au adunat și în această seară să protesteze împotriva a ceea ce organizatorii ieșirii în stradă numesc „masacrarea” Justiției.

Asta după ce și cel de-al treilea proiect PSD-ALDE din pachetul legilor justiţiei, de modificare a Legii 317 privind organizarea Consiliului Superior al Magistraturii, a fost adoptat joi de plenul Senatului, camera decizională, urmând să meargă la promulgare sau la un eventual control de constituţionalitate.

 

Foto: Eugen Panescu

 

Bannerul uriaș care însoțește de ceva vreme protestele de Cluj a fost scos, din nou, în stradă cu mesaj: „Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie”.

 

 

 

Protestatarii au pornit și în marș, prin centrul orașului. Se strigă „Demisia!” și „Păcat, păcat de sângele vărsat!”, „Rușine, rușine să vă fie”, „Jos Comuniștii!”.

În fața sediului prefecturii, cei care au ieșit în stradă mai au un mesaj de transmis: „Vă vedem!”

 

 

 

Clujenii scandează „Hoții la închisoare / Nu la guvernare”.

 

„Masacrarea Justiției de către PSD-ALDE, criticată de magistrați, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept și la adresa luptei anticorupție.  Este un asalt chiar la adresa democrației din România. Felul în care PSD și ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziției și a oricui a îndrăznit să se împotrivească reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care dorește pentru România o viață în libertate și democrație. La care se adaugă și modificările Codului de Procedură Penală și situația generală gravă din toate celelalte domenii (sănătate, educație, economie, infrastructură, cultură, ecologie) Hai să le transmitem zi de zi PSD și ALDE că nu vom accepta să își bată joc de toată lupta acestei țări pentru a funcționa ca o țară demnă, liberă și funcțională ca stat de drept”, a fost apelul organizatorilor de la grupările Corupția Ucide și Umbrela Anticorupție Cluj, pentru protestul de 23 decembrie.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare