Închide

Vin milioane de euro, bani europeni, pentru două spitale din Cluj-Napoca

SănătateTop News by Mihai Prodan - feb. 24, 2022 0 253

Vin milioane de euro, bani europeni, pentru două spitale din Cluj-Napoca.

E vorba de șase milioane de euro pentru mai multe spitale din municipiu care fac obiectul unui contract de finanțare cu bani europeni, ”Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale”. ”Scopul proiectului este acela de a crește siguranța persoanelor internate în Spitalul de Recuperare și în cel de Boli Infecțioase, instituții medicale din subordinea forului administrativ județean, prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendii”, arată Consiliul Județean, în subordinea căruia se află cele două spitale.

Prin intermediul proiectului de finanțare, la Spitalul Clinic de Recuperare va fi instalat un sistem de detecție și semnalizare la incendiu, respectiv unul de detecție și semnalizare oxigen. Totodată proiectul prevede înlocuirea infrastructurilor electrice, de ventilare și tratare a aerului pentru unul dintre etaje, și o infrastructură nouă de fluide în alte patru nivele.

Operațiunile prevăzute la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (foto) constă în extinderea unui sistem de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu și realizarea unuia nou în zonele tampon, dar și amenajarea unui sistem de ventilare mecanică, filtrare și tratare a aerului.

Contractul are o valoare de aproape 30 de milioane de lei, adică șase milioane de euro, și a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 ”Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de Covid-19”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.

Articole similare