Închide

Putin a declanșat războiul în Ucraina / Bombardamente lângă orașul Ivano Frankivsk, aflat la 150 km în linie dreaptă de Sighetu Marmației

ActualitateSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - feb. 24, 2022 0 1741

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru „a apăra” separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina, potrivit Agerpres. „Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză la televizor, cu puţin timp înaintea orei 03:00 GMT, conform g4media.ro

Evenimentele LIVE:

Ora 07:45 Rusia bombardează baza militară de lângă orașul Ivano Frankivsk, aflat la 150 km în linie dreaptă de Sighetu Marmației (180 km pe șosea).

Ora 07:39 Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, a transmis joi dimineață că nivelul de alertă teroristă se ridică în România la propunerea SRI de către CSAT doar în cazul amenințărilor teroriste.

Ora 07:30 Trupe și vehicule militare au intrat în Ucraina din Belarus (CNN).

Ora 07:23 Președintele Joe Biden a transmis, pe Twitter, că vineri se va întâlni cu liderii G7, iar ”Statele Unite, aliații și partenerii noștri vor impune sancțiuni severe Rusiei. Vom continua să oferim sprijin și asistență Ucrainei și poporului ucrainean”.

Ora 06:44 Ministrul adjunct de interne al Ucrainei, Anton Gerașcenko, a confirmat, de asemenea, că a început o invazie rusă. „Invazia a început. Tocmai au fost trase rachete către centre militare, aeroporturi, depozite militare, lângă Kiev, Harkov, Dnieper. Focuri de armă la graniță sunt în desfășurare. Din această zi, există o nouă realitate geopolitică în lume”, a scris acesta pagina sa oficială de Facebook.

Citește în continuare pe g4media.ro

Sursa foto: Twitter/Michael A. Horowitz

Nici un comentariu

Scrie un comentariu