Închide

Directoratul Național de Securitate Cibernetică: Atenţie la propunerile primite prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie sau sms, care vă prezintă oportunităţi de angajare sau de investiţii ce promit câştiguri rapide

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 23, 2022 0 133

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică atenţionează în legătură cu propunerile primite prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie sau prin sms care prezintă oportunităţi de angajare sau de investiţii cu câştiguri rapide.

„Atenţie la propunerile primite prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie sau sms, care vă prezintă oportunităţi de angajare sau de investiţii ce promit câştiguri rapide! Unii utilizatori din România au început să primească astfel de mesaje:

„Buna, ati fost selectat pentru un job part-time/full time, mai mult de 900 de zile. accepta acest post vacant -LINK-.”
Mesajul primit are şi un link care, odată accesat, redirecţionează utilizatorul către aplicaţia de mesagerie WhatsApp şi deschide o conversaţie cu infractorii cibernetici din spatele acelui contact.

În urma conversaţiei avute, aflăm că putem câştiga bani rapid prin obţinerea de comisioane din „˜unele comenzi virtuale” menite s㠘crească datele de vânzări ale unor comercianţi cunoscuţi la nivel internaţional”, explică experţii DNSC, pe pagina de Facebook a instituţiei, arată G4media.ro.

Potrivit acestora, potenţiala victimă este invitată apoi să-şi facă un cont pe un site, unde trebuie să furnizeze date cu caracter personal, apoi este redirecţionată către un canal de Telegram, unde i se explică pas cu pas ce trebuie să facă. Canalul de Telegram are deja un număr impresionant de urmăritori (aproape 50.000).

„În cele din urmă, din conversaţiile existente pe acest canal de Telegram „iGOGO” se observă promovarea unui sistem piramidal de câştig bazat pe invitarea unor noi „˜clienţi”, la care se adaugă ulterior o componentă de investiţii în criptomonedă. Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci şi date financiar-bancare de la utilizatori”, subliniază experţii în cibersecurity.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu