Închide

Viitorul manager de la U Cluj oferă noi detalii despre proiectul care vizează revitalizarea clubului: „Ne înscriem și în liga a IV-a, cel mai important e ca această echipă să existe. E ceva nou, sănătos, echilibrat”

SportTop News by Catalin Suciu - iul. 19, 2016 0 1412

Ioan Ovidiu Sabău a renunțat la cariera de antrenor și va prelua un post în conducerea Universității Cluj, în structura propusă de Primărie și cele șase Universități clujene.

Concret, fostul antrenor va fi managerul U Cluj și se va ocupa de partea sportivă. Sabău a povestit pentru actualdecluj.ro despre noul proiect propus de Primăria din Cluj în asociere cu Universitățile din oraș. „Mâine, 20 iulie, va expira termenul de înscriere în liga a III-a. S-au făcut numeroase sesizări către conducerea actualei societăți să vedem și noi ce se întâmplă. Nu s-a trimis niciun răspuns, nu știm ce se dorește, ce au de gând să facă, ce mai așteaptă? Din păcate, se bate pasul pe loc. Noi suntem pregătiți să începem, dar trebuie să știm ce se întâmplă cu actuala echipă. Din câte știu, nu mai au nici jucători, nici nimic, probabil vor intra în faliment. Există un proiect nou, sănătos, echilibrat, proiect demarat deja. Ne vom înscrie în Liga a IV-a, nu contează, ne vom încrie unde ni se va permite, dar e foarte important ca această echipă, acest brand U, să existe, să aibă continuitate. E ceva nou, e un nou început. E foarte mult de muncă, dar se va face o treabă minunată. Numai că, repet, vrem să aflăm și noi, cei implicați, ce are de gând actuala conducere să facă. Eu voi fi manager, dacă vă convine acest termen. Sau director sportiv, oricum pe partea sportivă. Eu nu mai antrenez. Nu știu încă cine va fi antrenor”, a spus Sabău.

Reamintim, Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu Universitățile din oraș au pus la punct un nou proiect care vizează revitalizarea lui “U” Cluj.  “Se va institui o asociație care ne va permite să sprijinim Universitatea din punct de vedere financiar. Primăria este proprietara acestui brand, al palmaresului, al culorilor. Avem acordul tuturor celor șase Universități din Cluj pentru a constitui această asociație și pentru a readuce Universitatea Cluj acolo unde îi este locul. Am discutat cu toți rectorii și la unison, de la UBB (Universitatea Babeș-Bolyai), UMF (Universitatea de Medicină și Farmacie), USAMV (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară) Universitatea Tehnică, Univeristatea de Artă și design la Muzică, toți au spus da unui proiect nou, de la zero, pentru a construi Universitatea Cluj cu sprijinul financiar al primăriei până spre liga a doua, sprijin esențial. Vom pune acest plan în aplicare de îndată ce actuala societate nu va mai putea continua. Dacă nu va mai putea, dacă va intra în faliment”, a precizat recent Emil Boc.

foto:gsp.ro

CITIȚI ȘI: INTERVIU Destinul lui Sabău

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.