Închide

VIDEO Viitorul lui „U” s-a votat. „E un moment istoric, U trece într-o nouă etapă. La centenar ne dorim să fim în Liga 1 și apoi să jucăm în cupele europene”

SportTop News by Catalin Suciu - aug. 11, 2016 1 2659

Ședință de îndată la Primărie în privința susținerii noului proiect care vizează revitalizarea Universității Cluj. „U” Cluj va juca în liga a IV-a din această toamnă. Consilierii locali au votat susținerea noului U Cluj, acorându-i drept exclusiv de utilizare a mărcii.

Practic, echipa care a retrogradat în liga a III-a în sezonul trecut, nu mai există. Noua societate sprijinită de autorități a primit votul Consiliului Local și va evolua în liga a IV-a din această toamnă, din 3 septembrie.

„Este un moment istoric, U Cluj trece într-o altă etapă. Așa cum am anunțat, în condițiile în care formula existentă nu va putea asigura continuitatea și înscrierea echipei, încă din februarie am pregătit un demers alternativ în cazul în care echipa nu se putea înscrie.  Pornim de la ideea de Universitatea, ca și acum 100 de ani. Le mulțumesc rectorilor Universităților clujene, care susțin la unison acest proiect. Are o mare sansă de a fi o mândrie al Clujului,  Ardealului. N-am forțat această situație nedorită de a avea două echipe U Cluj. Am susținut că această nouă societate va intra în activitate din momentul în care cealaltă va intra în imposibilitate de continuare. Obiectivul Universității este ca până la centenar să fim în liga 1 și să jucăm apoi într-o cupă europeană”, a spus primarul Emil Boc.

Centenarul lui U Cluj va fi sărbătorit în 2019.

INTERVIU Destinul lui Sabău

U Cluj, în Liga a IV-a. Echipa intră sub comanda lui Sabău și va ataca promovarea din prima

 

Un comentariu

  1. Așteptăm închegarea noii echipe universitare, Cetatea este alături de Sabău și rectorii Universităților susțin proiectul inițiat de Primărie. Din câte îl cunosc, Gabi Giurgiu este cu sufletul la „U”, Păcur, la fel, iar familia Abrudan a făcut mereu cinste Clujului și Universității. Mai sunt și alți veterani care ar pune mâna la refacerea echipei, Sabău îi știe și va încerca să-i aducă la matcă. Alături de aceștia, juniorii promovați vor crește și vom putea vorbi despre o altă generație de „studenți” lansată în fotbalul românesc, așa cum este el, supus vremelnic vremurilor. Suporterii vor fi alături de „U”, așa cum i-am văzut în deplasările din ligile inferioare, când au împins echipa spre promovări rapide. Septembrie, luna a noua, este cea a (re)nașterii echipei. Să ne bucurăm, așadar, de fiecare meci al fotbaliștilor, ca și de toamna care stă să aducă în prim-plan echipele de baschet și handbal ale clubului, cu bătaie lungă, spre locurile cu aer european. Succes, „U” !

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.