Închide

VIDEO Vecinii de parcelă ai unui consilier local: „Destulă haiducie s-a făcut în acest oraș. Să se respecte legea”

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - nov. 03, 2014 0 474

Proiectul celor șase imobile de locuințe colective din cartierul Europa al cărui beneficiar este un consilier local a fost amânat de Consiliul Local la ședința din 3 noiembrie. Vecinii nemulțumiți s-au plâns consilierilor că rămân fără acces dacă proiectul va fi aprobat. Ei folosesc un drum, după cum au expicat, care există în teren dar nu și în actele cadastrale. Mai mult aceștia au ceticat faptul că viitoarele construcții vor fi deservite de o alee cu o lățime de doar 2,5 metri.

Citește AICI despre proiectul a cărui beneficiar este consilierul local Ovidiu Florian.

„Ei au făcut o alee de 2,5 metri, publică. Cum poate să intre o mașină de pompieri, cum întoarcea acolo o mașină. Sunteți deliberativul acestui oraș. Eu cer să respecte legea. Destulă haiducie s-a făcut în acest oraș. Eu cred că legea este de partea mea”, a reclamat unul dintre vecini, Traian Turdean. Acesta a mai subliniat că pe teren strada Vasile Stoica se continuă cu 100 de metri care există în teren, porțiune paralelă cu Strada Bibescu, iar pe această porțiune se face accesul la proprietățile private din zonă. Dacă s-ar edifica proiectul celor șase imobile, atunci respectivul drum ar dispărea, deși el a fost trasat în alte documentații de urbanism, însă nu a fost înregistrat la cadastru. „În noul Plan Urbanistic General terenul pe care se dorește construcția este prevăzut ca zonă verde”, au mai subliniat vecinii.

Consilierul local PSD Claudia Anastase a remarcat că documentația de urbanism comportă două probleme, care vor aduce neplăceri pe viitoar, abele legate de accese – drumul de incincită care este de doar 2,5 metri și drumul folosit de vecini care nu există în acte. Aceasta după ce vecinii au interevenit în cadrul ședinței și au semnalat faptul că în teren situație este alta decât cea din planșe și că, prin aprobara proiectul celor șase imobile pe strada Aurel Gurghianu li se taie accesul la proprietăți.

Consilierul PNL, Ovidiu Florian, principalul beneficiar al proiectului celor șase imobile de pe Aurel Gurghianu, s-a abținut de la dezbatere. În schimb, colegul său, Doru Stoica a intervenit și le-a spus vecinilor că și ei trebuie să cedeze teren ca să se reglementeze accesele în zonă.

Viceprimarul Ana Horvath a mers pe aceeași soluție de compromis: având în vedere că în zonă sunt doar proprietăți private, mai mult, pentru că și drumurile sunt în aceeași situație, riveranii ar trebuie să se înțeleagă, să cedeze fiecare teren și să se creeze accese. „Poate fi un drum public pe o proprietate privată. Nu. Atunci nu e drum public. E prevăzut drum pe un teren retrocedat. Vorbim de un teren retrocedat care înainte să fie retrocedat a avut funcțiunea de drum, a fost folosit faptic, neînscris în cartea funciară. Putem impune pe un teren retrocedat să îi impunem funcțiunea de drum, că i-am retrocedat un drum. Nu cred că așa trebuie să gândim așa. Un drum trebuie asigurat de toți cei care au terenuri în zonă. Un drum nu este public pentru că ați circulat dumneavoastră pe el. Nu mi se pare corect”, a subliniat Horvath.

Fiind o zonă de dezvoltare a orașului, în prezent deservită de străzi private, cei prezenți au propus amânarea proiectului a căruti beneficiar este consilierul local Ovidiu Florian. 14 consilieri au votat pentru, așa că proiectul a fost amânat până la rezolvarea problemelor legate de accese.

După terminarea ședinței, consilierul Florian a rămas să le explice colegilor că are dreptate și că proiectul său este în regulă. Întrebat despre aleea de 2,5 metri, Ovidiu Florin a menționat că este vorba despre un drum de incintă, înfundat, care are lățime suficientă pentru a permite circulația mașinilor viitorilor locatari, are spațiu pentru manevrele de întoarcere și pentru a permite mașinilor de intervenție și salubritate să vină în zonă.

Ce acuză vecinii

Ce poziție a luat viceprimarul Anna Horvath

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.