Închide

VIDEO Tronsonul de autostradă de lângă Cluj pe care lucrează un constructor din Turcia: Cum arată avansul lucrărilor în doar două luni

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 29, 2022 0 137

Un ciot din autostrada Transilvania a fost contractat pe 80 de milioane de euro încă din 2020 cu turcii de la Nurol – primul lor contract de autostradă din România. După un an de lucru, progresul fizic a ajuns la peste 33%, iar ultimele două luni arată cât de mult s-a avansat, potrivit unui video comparativ realizat de un utilizator al comunității peundemerg.ro. Teoretic, tronsonul ar trebui să fie gata la început de 2023.

Contractul pentru cei 13,55 km dintre Suplacu de Barcău și Nușfalău a fost semnat în 30 septembrie 2020 cu turcii de la Nurol pe circa 384 de milioane de lei, aproximativ 80 de milioane de euro. Contractul are ordin de începere 01.02.2021, cu 6 luni proiectare și 18 de execuție. Proiectul tehnic a fost aprobat în august 2021, iar la scurt timp după au început primele lucrări, arată hotnews.ro.

„Tronsonul este unul banal, fără structuri impresionante, cu un relief ca-n palmă – o excepție de la regula dealurilor transilvănene notorii pentru alunecările lor masive”, spunea Asociația Pro Infrastructura care aprecia că, în mod normal, cu o mobilizare decentă constructorul ar putea finaliza tronsonul încă din primăvara anului 2023.

Video-ul de mai jos, realizat de utilizatorul „marinul” de pe forum.peundemerg.ro, arată în oglindă progresul lucrărilor din luna iunie și până acum după jumătatea lunii august.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu