Închide

VIDEO Războiul din Mănăștur, runda pe avocați. Au câștigat cei de la blocuri, consilierii locali au deschis accesul auto pe strada Meteș. Cei de la case amenință cu noi procese

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 04, 2016 0 626

Avocații familiilor de la case și a celor de la blocuri și-au prezentat argumentele în fața consilierilor locali, pro și contra deschiderii accesului auto pe strada Ștefan Meteș din cartierul Mănăștur. Primarul Emil Boc a menționat că lucrurile nu mai pot continua așa și să situația tensionată trebuie rezolvată, iar soluția deschiderii accesului pe stradă este cea convenită după discuții de peste un an de zile. „Să luăm și dulcele și amarul până când cu autoritatea publică să găsim și o soluție mai dulce. Nu excludem și o varintă cu exproprieri, dar trebuie discutată cu juriștii primăriei. Însă nu e o soluție pentru azi”, a spus Boc.

UPDATE Război de-adevăratelea în Mănăștur! Famiile de la case luptă cu familiile de la bloc pe o stradă unde primăria a scăpat urbanismul de sub control

Avocatul familiilor de la case: „Am mandat să spun că cei de la case sunt de acord cu montarea unui stâlpișor retractabil pentru pompieri si ambulante, dar nu sunt de acord cu volumul de trafic, pe o stradă de 4,5 metri. Nu e răutate, nici orgolii, drumul e îngust. Ar trebui ca traficul să se deruleze pe strada Grigore Antipa, cu exproprierea unei parcele de teren pentru că aceasta este capicitată pentru trafic”.

Avocatul celor de la blocuri: „Soluția de astăzi, cu deschiderea accesului este cea bună. Rezolvați și o problemă socială, a celor de la blocuri care au copii și vă dați seamna ce greu e pentru ei să mergi dimineață de dimineață, cu doi copii în brațe, 170 de metri și încă ceva până la mașina pe care trebuie să ți-o lași pe strada Câmpului”.

metes

Avocatii familiilor de la blocuri și case de pe strada Ștefan Meteș

Cetățean de pe Grigore Antipa: „Sunt 100 de proprietari pe strada Grigore Antipa, ce o să faceți, o să-i expropriați de toți decât să dați un drept celor de la blocuri care îl și au”.

Atât primarul, cât și consilierii PNL și UDMR au înclinat balanță pentru rezolvarea problemei, deja tensionate de pe strada Mereș, prin deschiderea accesului auto. Edilul Emil Boc a menționat că nu primăria este de condamnat pentru că nici cei de la case, când le-au construit n au lăsat loc pentru un drum decent. Nici cei de la blcouri n-au o vină și trebuie să uzeze de proprietățile lor și să le și poată accesa circulând cu mașina.

Așa că, consilierii locali au votat pentru deschiderea circulației auto pe strada Mereș. Grupul PSD s-a abținut.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.