Închide

Poliția cere extinderea sistemului Big Brother

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - feb. 04, 2016 0 350

Au făcut orașul mai sigur și acum cer primăriei să susțină în continuare cu fonduri câteva proiecte importante pentru activitatea poliției. Comisarul-șef Marcel Bonțidean a prezentat raportul poliției pe 2015 și a cerut primăriei să nu renunțe la planurile de extindere a sistemului de supraveghere video din oraș, extrem de eficient pentru activitatea polițiștilor.

Bonțidean a ținut să explice consilierilor locali că în 2015 s-a acționat pentru siguranța clujenilor și un climat propice pentru mediul de afaceri și că, din fericire, în Cluj nu se folosesc arme de foc. „Am participat la 1300 de manifestații care au avut loc anul trecut și nu am avut evenimente majore. Doar la festivalul Untold am avut mobilizați 500 de polițișri și niciun incident major. De asemenea, cu poliția locală a primăriei am făcut echip bună pentru fluidizarea traficului și alte acțiuni”, a spus oficialul.

Acesta a cerut primăriei, ca lucrurile să meargă la fel de bine, să se preocupe de inițierea sau continuarea unor programe deja existente care vor ajuta și mai mult activitatea poliștilor. „Este foarte importantă reintroducerea cărților de imobile care, din 2006, nu există. Așa putem să avem și noi o evidență clară a locatarilor. Vorbim de 8000 de imobile, după dezvoltarea municipiului, care nu au astfel de cărți. De asemenea, este necesară extinderea sistemului de supraveghere video din oraș care și-a dovedit deja utilitatea și ne ajută foarte mult, dar și continuarea campaniilor pe care le-am început, împreună cu Claudia Anastase, pentru combaterea cerșetoriei”, a solicitat comisarul-șef.

Primăria are până în 2017 un contract de chirie cu compania Electrogrup pentru sistemul de camere de supraveghere din Cluj-Napoca pentru care plătește anul chirie de peste 400.000 de lei.

Primarul Emil Boc a promis că va luat act de propunere și că epitetul de oraș sigur, cel din strategia de dezvoltare a orașului, este chiar o realitate, mai ales că, în urma întâlnirilor pe care le are cu investitori aceștia sunt din ce în ce mai încântați de Cluj-Napoca.

Consilierul Gabriel Oniga a cerut ca în 2016 polițiștii să fie mult mai drastici cu amenzile pentru șantierele nesemnalizate din Cluj-Napoca, dar și cu cele care nu respectă normele de curtățenie.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.