Închide

VIDEO Marș cu premii pentru un Cluj Curat

Actual de ClujActualitate by Luminiţa Silea - iun. 04, 2014 1 337

Tineri de la mai multe grădinițe, școli și licee din oraș au mărșăluit în Parcul Central pentru un oraș curat. Primarul a fost în linia întâi, după fanfara liceului de muzică care a fost liderul manifestanților.

Marșul curățeniei a fost prilej pentru primar să premieze școlile care au participat la campania Iubesc Clujul Curat – 38 de școli și grădinițe, evenimentul fiind la a 11-a ediție.

Premiile în bani  au fost subvenționate de cele două companii de salubritate aflate în contract cu primăria, Rosal și Brantner și au fost în valoare totală de 4500 de lei. S-au mai dat și premii în vizite la muzee, salină, teatrul puk, grădina botnaică sau circ. Și înghețată pentru toată lumea. Inclusiv pentru polițiștii locali care au  luat și la pachet  niște cutii la întoarcea spre primărie, probabil pentru alți colegi aflați în misiune prin oraș.

La marș au participat într-un număr la fel de impresionat ca cel al tinerilor și polițiștii locali, de la șefii mari la polițiștii de rând. La marș aceștia au supravegheat manifestanții și au ținut mănunchiurile de baloane colorate la sol,  înainte ca tinerii aduși de la școală la acțiune să le lanseze ca simbol al curățeniei în oraș.

Concursul pentru elevii clujeni a început în 20 aprilie și a vizat mai multe probe de ecologizat spațiile verzi ale școlilor, de colectare selectivă și de construire a unor căsuțe pentru păsări. Primarul Emil Boc a declarat că cei mici au dat un exemplu celor mari și au demonstrat că doresc să facă orașul cât mai curat, mai ales că acesta va fi și capitală europeană a tineretului.

 
Marele premiu a fost câstigat anul acesta de Colegiul Tehnic Napocam, elevii primind  bilete la Festivalul Internațional de Dans Contemporan “STEPS” de la Opera Romana pentru implicarea în acțiunea de ecologizare.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.