Închide

Profesorii sunt revoltați de sumele pe care le primesc ca să supravegheze bacalaureatul.

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - iun. 04, 2014 0 259

Examenul de Bacalaureat, care va începe săptămâna viitoare, este în pericol. Motivul – tot mai multe cadre didactice, din toată țara, refuză să facă parte din comisiile de examen, deoarece sunt plătite cu sume derizorii, iar responsabilitatea este foarte mare. Un alt motiv de nemulțumire este generat de lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obținute prin sentințe judecătorești.
„Conducerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ primește zilnic semnale de la liderii sindicatelor afiliate, care ne atenționează că tot mai multe cadre didactice nu mai doresc să facă parte din comisiile de bacalaureat, considerându-se umilite prin banii primiți ca supraveghetori și evaluatori”, arată reprezentanții confederației sindicale, într-un comunicat de presă.

Care sunt veniturile? Un profesor primește 19 lei pe zi pentru asistență și 3 lei pentru fiecare lucrare corectată la acest examen de bacalaureat. „Cum să nu se se simtă umiliți? Cum să fie ei motivați cu această sumă? Cum să dorească ei să facă parte dintr-o comisie de bacalaureat, mai ales acum când se pune o presiune imensă pe ei, având în vedere scandalurile din anii trecuți, care au aruncat o pată de noroi asupra întregului învățământ din România?”, se întreabă președintele FSLI, Simion Hăncescu.
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere Guvernului să găsească o soluție pentru suplimentarea sumelor acordate celor care fac parte din comisiile de bacalaureat. „Altfel, riscăm să nu avem cu cine susține acest examen important din viața copiilor noștri”, spun reprezentanții sindicatului.

Precizăm, în județul Cluj vor susține acest examen, care începe în 10 iunie, peste 4.600 de elevi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu