Închide

VIDEO Emil Boc, la inaugurarea parcului Armătura, cu vedere la Someș, modernizat: „Întoarceți-vă și voi să se vadă copacii”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 17, 2023 0 2811

Parcul Armătura a fost aproape recepționat de Primărie și deschis oficial publicului, în 17 iulie. La vizita pe teren menită să marcheze deschiderea parcului, vizită programată, după prânz, la 14.30, în ziua amintită, primarul Emil Boc a invitat echipa proprie de filmare, care asigura transmiterea evenimentului și pe rețelele de socializare, să se repoziționeze în așa fel încât toată lumea să vadă și copacii maturi din parc. Potrivit primarului, în acest parc sunt 413 copaci, din care 205, arbori noi, plantați cu ocazia lucrărilor de modernizare. Despre malul Someșului, unde deja clujenii au semnalat pe parcursul lucrărilor că s-a renunțat la copaci și vegetație, Boc a ținut să spună că este vorba despre un exemplu de „pajiște urbană”, în accepția arhitecților.

Primarul Emil Boc a fost singurul din echipa de inaugurare care a purtat o șapcă, despre care a spus că a cumpărat-o de la Bruxelles și pe care a scos-o simbolic în fața Uniunii Europene, pentru a marca faptul că investiția în modernizarea parcului Armătura a fost susținută din fonduri europene. A recunoscut, însă, la finalul vizitei, că șapca ține și umbră pe canicula din Cluj-Napoca, îmbrăcat fiind cu un tricou verde, în aceeași culoare cu cel al unei protestatare care a participat în 10 iulie pe strada Universității împotriva relocării arborilor maturi de pe această arteră, cu mesajul: „Copac, deci exist!”.

 

„Un parc de 3,2 hectare. (…) Cu alte cuvinte,  mai ales pe căldurile astea este o oază de verdeață. Întorceți-vă și voi să se vadă și copacii. Ca nu numai baza sportivă să o vedeți, dar să vedem și copacii care mai aduc un pic de umbră și arată bine. Acolo e terenul de sport, aici avem stația de încărcat bicicletele electrice. Invităm clujenii să se bucure de această oază de verdeață. În privința arborilor avem 205 arbori noi, pe lângă cei existenți. În total, dacă mergeți să numătați, veți găsi 413 copaci. Avem jumătate de kilometru de pistă velo, 1,8 kilometri de alei pietonale, acces la Someș, pod peste Someș, stație de încărcare cu patru prize pentru biciclete și trotinete, teren de sport, de fotbal. Aici, pe banii Primăriei vom monta o zonă de fitness și un loc de joacă pentru copii. Au fost comandate suplimentar și vor fi aduse peste proiect, la cererea clujenilor. În parc vom avea și wireless gratuit începând de săptămâna viitoare. Am derulat procedura de recepție, dar mai sunt câteva lucruri de îmbunătățit. Cum este rețeaua wireless. Mai are și Electrica de mutat un stâlp de înaltă tensiune în zona podului nou. Dar, 99.99 %, parcul este gata”, a spus primarul Emil Boc la vizita de inaugurare a parcului Armătura.

Unii clujeni au semnalat, înainte de terminarea lucrărilor, că prin proiectul de modernizare a fost îndepărtată foarte multă vegetație de pe malurile Someșului dar și din parc. Dar și că parcul nu bate cu randările realizate de proiectanții de la Practica pentru Primărie în momentul în care au câștigat și prezentat public proiectul de reamenajare a malurilor Someșului din care face parte și parcul Armătura.

(imagine din timpul lucrărilor/randări Practica cu zona Parcului Armătura)

Valoarea totală a investiției de modernizare a parcului Armătura, susținută preponderent din fonduri europene, a fost de 18.703.513,99 lei cu TVA. Constructor a fost Nord Conforest și proiectant, firma spaniolă Practica.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu