Închide

UPDATE VIDEO Coloanele de ieri și astăzi spre și dinspre Florești n-au fost generate de lucrările la metrou/Nici țipenie pe șantierul deschis înainte de alegeri pe strada Cetății din Florești

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 12, 2024 0 3035

Coloane spre Florești generate de lucrările la metrou. Activiștii din oraș au realizat o filmare pe strada Cetății, unde au dispărut panourile festive instalate în joia dinaintea alegerilor locale pentru a deschide, oficial, șantierul metroului. În schimb, conducta de canalizare din Florești este din nou avariată, fix în aceeași zonă unde a fost reparată luna trecută, când s-a lucrat la remedierea problemelor și s-a săpat o groapă imensă pe carosabil.

 

Dacă în 5 iunie, în comuna Florești, șantierul de la metrou era mult mai animat cu utilaje, mai ales având în vedere vizita premierului Ciolacu și al liderului PNL, Nicolae Ciucă, plus a unei pleiade de foști miniștri și prim miniștri ai României, în 12 iunie, un video realizat de activiștii din Cluj arată că nu este nici țipenie de om pe șantier, să nu mai vorbim de utilaje.

(Fotografii din 5 iunie)

(video postat în 12 iunie)

Activistul Szackats Istvan arată oamenilor că nu au de ce să se îngrijoreze că recentele coloane din traficul dinspre Cluj-Napoca spre Florești sau în cel dinspre Florești spre Cluj din aceste zile sunt generate de lucrările la metrou . Activistul spune, ironic, că „progresele sunt remarcabile”. „Există încă organizare de șantier și câteva utilaje care pun pietriș pe drum, însă pe șantier latră câinii” , a spus el.

Șeful de proiect al Alstom (una dintre companiile contractate) pentru metroul din Cluj a avertizat oamenii că vin vremuri grele pentru trafic, în momentul în care s-a pus prima lopată pe șantier de către politicienii Clujului și mai marii PSD și PNL de la București.

Detalii: VIDEO Metroul de Cluj a început oficial în Florești la tăblița cu stația Țara Moților. Șeful de proiect: „Vreau să îi rog pe clujeni și floreșteni să aibă încredere și să creadă în acest proiect. Și atunci când vor veni momente grele, care vor fi în primii ani ai proiectului, să nu se supere foarte tare”

UPDATE:

Într-un live făcut pe Facebook în seara zilei de 12  iunie, primarul Emil Boc a prezentat două imagini cu câțiva muncitori și utilaje care lucrau în zona străzii Urușagului (la șapte și nouă dimineața pe șantierul metroului) despre care a spus că le-a primit de la dirigintele de șantier care l-a asigurat că se lucrează la partea de deviere a utilităților care să facă loc în toamnă cârtițelor care vor săpa tunelul.

În 11 iunie, însă, o altă lucrare, efectuată pe strada Avram Iancu din Florești la rețeaua de canalizare a paralizat traficul spre Florești. În după-amiaza zilei, participanții la trafic au surprins în imagini niște utilaje instalate pe arteră și au arătat că lucrările efectuate au reușit să îi facă să piardă zeci de minute în deja „tradiționalele” coloane.

Pe rețelele de socializare, cei care au stat minute în șir în trafic, ieri , au sesizat faptul că cei de la Compania de Apă nu se preocupă să informeze oamenii, nici să facă campanii de conștientizare pentru ca cei din Florești să nu mai arunce tot felul de obiecte în canalizare și să genereze probleme, dar nici, când există avarii, nu lucrează decât la orele de vârf sau în plină zi, în loc să facă aceste lucrări noaptea.

Potrivit informațiilor Actualdecluj.ro, conducta de canalizare reparată la finalul lunii aprilie s-a avariat fix în aceeași zonă și necesită noi lucrări de intervenție. S-a lucrat în 11 iunie și problemele se pare că s-ar fi remediat. Probabil, situația e generată de un cumul de factori, faptul că oamenii aruncă tot felul de lucruri în canalizare, vârsta conductei sau chiar traficul e cel care a pus din nou presiune pe conductă. Nu este prima avarie în zonă, de când a mai fost reparată conducta în luna aprilie.

În 23 aprilie, ca urmare a avariei la conducta de canalizare, s-a mai intervenit o dată în Florești pe strada Avram Iancu/DN1, cu o săpătură de câțiva metri. Tot așa, ca să se iasă din Cluj-Napoca spre Florești, oamenii au stat cu orele în trafic, spre exemplu când s-a luat vacanța școlară, în 26 aprilie, după-amiaza.

vezi și:

Avarie la conducta de apă în Florești, circulația a fost paralizată, e nevoie de săpături la 6 metri, în cel mai bun caz intervenția se finalizează diseară

S-a stat în coloană în trafic și în 12 iunie, dimineața, între Florești și Cluj-Napoca, pe varianta de nord spre Grigorescu. Situația surprinsă și reclamată în online de oameni la primele ore ale dimineții a fost generată de un accident de circulație petrecut în zona benzinăriei Mol din cartier.

(foto: Facebook/Info Trafic)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare