Închide

VIDEO Metroul de Cluj a început oficial în Florești la tăblița cu stația Țara Moților. Șeful de proiect: „Vreau să îi rog pe clujeni și floreșteni să aibă încredere și să creadă în acest proiect. Și atunci când vor veni momente grele, care vor fi în primii ani ai proiectului, să nu se supere foarte tare”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 05, 2024 3 8827

Lucrările la metroul Clujului au fost deschise oficial în Florești, în zona străzii Șesul de Sus, unde oficialii Clujului dar și cei ai Guvernului României au pus prima lopată la viitorul tren subteran care va aduce descongestia traficului. Șantierul a fost marcat simbolic cu o tăbliță care anunță oamenii că, unde s-a pus prima lopată de pământ, va fi stația Calea Moților.

Lucrările vor avea are o durată de execuţie de 8 ani. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că linia de metrou va deveni complet funcțională în 2031. când se mizează pe un număr de 164.000 de călători/ zilnic.

Autorizația pentru șantier este asumată în regim de îndată de către Consiliul Județean Cluj, fiind eliberată  în 21 mai de către instituție.

Spre deosebire de contractele Metrorex de la București, primăria Cluj a ales varianta unui contract la cheie: structuri, tuneluri, finisaje, instalații și automatizare. Gulermak va aduce la Cluj echipa care a lucrat la metroul din Dubai, potrivit publicației ClubFeroviar, turcii fiind cei care au construit 17,5 km de linie la metroul din Istanbul și la linia din Dubai.
Șerban Iorga, directorul Alstom pentru proiectul metroului din Cluj, a spus pe șantierul din Florești că este convins că va duce la final acest proiect, la fel cum a participat la inaugurarea metrourilor edificate în India sau în țările arabe, va putea participa și în România la inaugurarea unui astfel de obiectiv.
Iorga a ținut să cheme oamenii din Florești și din Cluj-Napoca alături de proiectul, într-un sentiment de patriotism local, care să îi facă să depășească disconfortul pe care, a spus, e convins că îl va produce în  Cluj șantierul proiectului. Cu o comunicare bună, cu înțelegere și patriotismul local, toate dificultățile vor fi depășite, mai crede șeful de proiect. „Vreau să îi rog pe clujeni și floreșteni să aibă încredere și să creadă în acest proiect. Și atunci când vor veni momente grele, care vor fi în primii ani ai proiectului, să nu se supere foarte tare și să încerce să își imagineze bucuria, satisfacția și mândria pe care o vor avea când se vor urca într-un tren al metroului clujean și vor circula în condiții de siguranță”, a spus reperezentatul Alstom.

Metroul din Cluj e un proiect complet automatizat, unul de pionierat, cel mai mare proiect la cheie din țară și unul dintre cele mai mari din Europa.

„Linia de metrou va fi în întregime subterană și va străbate zona metropolitană Cluj-Napoca pe o lungime de 21 de km, având 19 stații și un depou, fiind construită din două tuneluri circulare, fiecare având o cale de rulare și un diametru de 5,5 m. Ambele tuneluri vor fi forate cu două echipamente specializate TBM, numite cârtițe sau șobolani în limbaj popular. În prima parte a liniei de metrou, între stația Țara Moților din Florești și Mănăștur, tunelurile vor avea o adâncime între 26 și 67 de metri, iar plecând din stația Sfânta Maria până în Piața Mărăști și mai departe spre stația Europa Unită, tunelurile vor fi săpate la o adâncime ce variază între 16 și 27 de metri. La cea de-a treia secțiune a metroului, între Piața Mărăști și Muncii, tunelurile vor fi  între 20 și 27 de metri adâncime”, a menționat Iorga pe șantierul din Cluj.

Tehnologia de operare va fi una modernă, va existaun centru de control integrat, care susține funcționarea fără mecanic, și servicii de transport de mare capacitate, între 15.000 și 21.000 de pasageri pe oră și pe sens, cu intervale de succedare a trenurilor de metrou de 90 de secunde.

”Asocierea noastră are o experiență de zeci de ani în proiecte de infrastructură și proiecte de metrou, construind linii de metrou în Paris, Istanbul, Atena, Varșovia. Toulouse, Riadh, Dubai, și alte proiecte, din India până în America de Nord și Centrală. Toate acestea le-au permis specialiștilor noștri să dobândească o experiență valoroasă, fiind capabili  să proiecteze și să execute proiecte de metrou în orice condiții, indiferent cât de mare ar fi provocarea din punct de veedere tehnic. Această primă magistrală a metroului clujean este și va fi un proiect de referință nu numai pentru acesi oameni care au avut determinarea și perseverența necesară pentru a-i da viață, nu numai pentru noi, oamenii din asociere, cei care împreună cu echipa de implementare și coordonarea proiectului vor face totul pentru a-l duce la bun sfârșit, ci este un proiect de referință și de importanță majoră pentru comunitate. pentru oamenii din Cluj, din Florești și din toată țara și pentru generațiile viitoare pentru că ei vor fi adevărații beneficiari ai acestui proiect”, a mai spus directorul de proiect Alstom pentru metroul din Cluj.

Contractul pentru metrou a fost încheiat de Primăria Cluj cu asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S (Turcia)., Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia, Alstom Transport S.A. și Arcada Company S.A. Costurile totale ale proiectului depășesc 2 miliarde de euro.

Primăria Cluj poate semna cu turcii de la Gulermak contractul de aproape două miliarde de euro pentru Metroul din Cluj/ Contestația de la licitație a fost respinsă

 

3 comentarii

  1. Asa mananca tovarasul cacat cu polonicul. Nu are firma de supervizare, fara sa fie depusa documentatia vizata la ISC de dirigintii de santier nu exista nici un ordin de incepere cel putin nu in conditii legale. Nu au proiect tehnic, nu au descarcarile realizate si altele. In aceste conditii proiectele se fac doar in capul tovarasului boc. Pentru el este important sa demoleze oameni nevinovati sa incaseze spagi groase de la dezvoltatorii de blocuri facute pe strazi inghesuite nu sa dezvolte orasul.

  2. Daca si acum il vor mai vota oamenii pe b(L)oc, e clar, Clujul e plin de creduli! Taranul asta isi bate joc de noi toti, de parca am fi toti precum colegii lui de partid, mincinosi, plagiatori si condamnati penal!

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.