Închide

VIDEO Actrița Alina Șerban: Nu cred că există familia perfectă, viața perfectă. Mesajul ar fi că noi toți contăm, toți suntem demni de iubire, de respect, de demnitate

ActualitateCulturăEducaţieSinteză știri naționaleSocial by Actual de Cluj - nov. 18, 2022 0 161

Organizatorul Galei „Eu contez” a Tinerilor Institutionalizați, actrița Alina Șerban, le adresează un mesaj tuturor românilor, indiferent de încorsetarea în care ei consideră că sunt prinși, în comparație cu restul societății: „Noi toți contăm, toți suntem demni de iubire, de respect, de demnitate”, relatează g4media.ro

„Aș vrea ca oricine, el, sau ea, care a simțit vreodată că nu contează, să simtă că contează de fapt. De multe ori acest sentiment îl simt cei aflați în centrele de plasament sau copiii instituționalizați. Eu însumi am fost instituționalizată. Și am știut să simt că nu contez. (…) Mesajul ar fi că noi toți contăm, toți suntem demni de iubire, de respect, de demnitate și am vrea să normalizăm experiențele, aș vrea să spunem că e normal să trăiești și alte experiențe din afara reclamelor de la TV. Nu cred că există familia perfectă, nu cred că este viața perfectă. Așa că fie ești copil instituțional sau nu, fie că ești gay sau nu, fie că ești heterosexual, că ești cu handicap sau nu, că ești rrom sau ne-rrom asta nu te face pe tine, în minus sau în plus față de altcineva”, a spus Alina Șerban.

Gala „Eu contez”, o celebrare a tinerilor instituționalizați și aduce în lumina reflectoarelor poveștile și experiențele acestora, a fost organizată luni, 14 noiembrie, la cinema Muzeul Țăranului Român.

Evenimentul s-a adresat tuturor categoriilor de vârstă și prilejuiește spectacole de teatru și vizionări de scurtmetraje de film documentar pe tema instituționalizării.

În cadrul galei au avut loc trei premiere: spectacolul de teatru ”Noi suntem EROIne” cu copii si adolescenți din Casa Iosif și două scurtmetraje: ”Vanessa” și ”Eu sunt Nicu”. Acest ultimă producție, ”Eu sunt Nicu”, reprezintă și debutul regizoral al actriței Alina Șerban.

Actrița Alina Șerban s-a născut în 1987, în București. A absolvit UNATC, a fost bursieră la New York, a făcut un master la The Royal Academy of Dramatic Art și a fost studenta română a anului 2012 în Marea Britanie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare