Închide

Vânzarea Maestro Business Center pe aproape 9 milioane de euro, cea mai scumpă tranzacție din Clujul imobiliar în 2018

Economie by Mihai Prodan - iul. 06, 2019 0 583

Cea mai scumpă tranzacție imobiliară din cea mai scumpă piață imobiliară din țară, anul trecut, a fost vânzarea unei clădiri de birouri, cu multe milioane de euro.
E vorba de clădirea Maestro Business Center, vândută – conform surselor din piață de la acea vreme – cu aproape nouă milioane de euro, în urmă cu un an. Raportul imobiliar anual dat publicității ieri de Primăria Cluj-Napoca, singurul astfel de raport din țară, arată că tranzacția s-a dovedit a fi cea mai scumpă de anul trecut în județ – aceasta având în vedere că orașul Cluj-Napoca este în continuare cel mai scump oraș din țară din punct de vedere al tranzacțiilor imobiliare. „Cea mai valoroasă tranzacție a fost realizată de către o persoană juridică și include o clădire de tip comercial în valoare de peste 8,7 mil. euro amplasată în zona străzii 21 Decembrie 1989”, notează raportul.

Clădirea a fost cumpărată anul trecut de un fond de investiții britanic, First Property Group, la 12 ani de la lansarea pe piață a clădirii, în 2006 – ceea ce o făcea la vremea respectivă una dintre primele clădiri de birouri din Cluj.  Numără printre chiriaşi companii ca Steelcase, IBM, PwC, Hewlett Packard și Global Convergence, pe o suprafață închiriabilă totală de 6.845 metri pătrați.

Să mai spunem că e posibil ca în acest an recordul în acest domeniu să-l ocupe vânzarea unei alte clădiri de birouri, la distanță de doar 500 de metri de Maestro, e vorba de clădirea The Office cumpărată de frații Pavăl, cunoscuți ca „frații Dedeman”, pentru uriașa sumă de 130 milioane de euro. Citește aici detalii

Citește detalii despre tranzacție:

Tranzacţie pe piaţa clujeană: s-a vândut una dintre primele clădiri de birouri din oraş, dezvoltată de Dorel Goia şi Horia Ciorcilă

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu