Închide

Clădirea The Office, cumpărată de Dedeman cu 130 milioane de euro

EconomieTop News by Actual de Cluj - apr. 26, 2019 1 602

Au confirmat: clădirea The Office din Cluj a fost cumpărată de „frații Dedeman” pentru suma record de nu mai puțin de 130 milioane de euro.

Confirmarea vine de la dezvoltatorii clădirii de birouri de la Cluj, NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor. „Suntem încântați de faptul că proiectul The Office va fi preluat de un grup antreprenorial puternic, cu capital românesc. Este o garanţie pentru administrarea şi evoluţia proiectului şi reprezintă, totodată, un angajament pe termen lung faţă de chiriaşii noştri care vor avea un partener de nădejde. Încheierea acestei tranzacții ne va permite să ne concentrăm pe investițiile actuale din ISHO și să ne lărgim orizontul pentru a putea identifica noi investiții”, a declarat Ovidiu Şandor într-un comunicat de presă.

„Tranzacționarea proiectului The Office este un prim pas relevant în programul de vânzare al activelor care nu mai fac parte din strategia curentă a Nepi Rockcastle, de concentrare pe centre comerciale dominante. The Office este un proiect deosebit și ne bucurăm că va rămâne în continuare în proprietatea unui investitor dedicat planurilor de dezvoltare ale României. Am remarcat de asemenea dovada lichidității pentru piețele regionale importante din România prin interesul manifestat de investitori pentru The Office. Portofoliul de birouri cu care rămânem în București și Timișoara se bucură de asemenea de interes foarte bun din partea pieței astfel încât analizăm oportunitatea vânzării acestui portofoliu în perioada următoare”, adaugă și reprezentanții NEPI Rockcastle.

The Office e clădirea de birouri ridicată în locul fostei fabrici Tricotaje Someșul, mutată pe platforma industrială. Are o suprafață închiriabilă de aproape șase hectare, toate ocupate.  „Această tranzacție marchează încă un pas important în strategia noastră de investiții. Proiectul The Office reprezintă o alegere ideală pentru Dedeman și ne-a convins atât prin localizarea sa într-unul dintre cele mai importante și dezvoltate orașe ale țării, cât și prin standardele înalte de calitate și sustenabilitate pe care le îndeplinește”, a declarat Dragoș Pavăl, unul dintre cei doi fondatori ai lanțului de bricolaj Dedeman. Părțile nu au divulgat valoarea tranzacției, dar Ziarul Financiar arată că e vorba de o sumă-record de 130 milioane de euro.

Un comentariu

  1. […] Să mai spunem că e posibil ca în acest an recordul în acest domeniu să-l ocupe vânzarea unei alte clădiri de birouri, la distanță de doar 500 de metri de Maestro, e vorba de clădirea The Office cumpărată de frații Pavăl, cunoscuți ca „frații Dedeman”, pentru uriașa sumă de 130 milioane de euro. Citește aici detalii […]

Scrie un comentariu