Închide

Vânzarea locuințelor ANL dintr-un bloc din Cluj către chiriași, respinsă din nou în Consiliul Local/Pe lista cumpărătorilor este un consilier local din PNL/Alți doi colegi din plen au semnalat că există suspiciuni că nu și-a declarat toate veniturile ca să poată cumpăra apartamentul

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 18, 2023 0 801

Consilierii locali au respins pentru a doua oară vânzarea locuințelor ANL din blocul de pe strada Tășnad din Cluj-Napoca, unde pe lista cumpărătorilor se află consiliera locală PNL, Loredana Pop, în calitate de chiriaș al Primăriei și aceasta urmând să cumpere în rate, cu peste 21.000 de Euro, unul dintre aceste apartamente. Cu mai mulți consilieri absenți de la ședință, grupul PNL și UDMR, care au majoritatea în Consiliul Local, nu au reușit să treacă proiectele nici de această dată.

Consilierii locali au mai respins proiectele pentru vânzarea apartamentelor din  blocul ANL construit în 2010 pe strada Tășnad din cartierul Mănăștur și închiriate tinerilor în luna decembrie a anului respectiv la ședința din 7 septembrie.  Unul dintre chiriașii care a optat să își cumpere apartamentul ANL obținut prin închiriere de la Primărie este și consilierul local Loredana Pop, vicepreședinte al PNL Cluj-Napoca. Acesta este consilier local începând din 2015, înainte lucrând pentru șeful PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda.

Vânzarea apartamentelor 1-7 și 9-11 din acest bloc, apartamente cu o cameră și cu unul sau două balcoane, cu prețuri  speciale de vânzare, dictate de lege, stabilite de Primăria Cluj începând de la 21.000 de Euro, a fost reintrodusă pe ordinea de zi a ședinței din 17 octombrie. Loredana Pop nu a participat la ședința de Consiliu Local din 17 octombrie.

Consilierii locali Anca Ciubăncan (exclusă din PSD) și Călin Groza (USR) au semnalat inadvertențe în declarații privind veniturile declarate de Loredana Pop, în declarația de avere și în cea pentru cumpărarea apartamentului ANL. „Avocatii nu au venituri nete lunare, ci doar brute. Lipsește de la dosar adeverința de venit pentru indemnizația de consilier local”, a semnalat Ciubăncan. Aceasta după ce colegul său, consilierul PSD Vladimir Mătușan, el însuși avocat, a încercat să explice cum este cu veniturile avocaților, luând partea consilierei Loredana Pop și a veniturilor declarate de aceasta. În plus, Ciubăncan i-a mai spus că toți colegii știu și râd de motivația intervenției sale în favoarea vânzării apartamentului către Loredan Pop, nedorind să precizeze care este aceasta.

(declarație venituri Loredan Pop, sursa www.primariaclujnapoca.ro)

(declarație avere Loredana Pop/2023/https://files.primariaclujnapoca.ro/2023/06/15/PopLoredana.pdf)(Potrivit declarației de avere, venitul lunar al avocatei Loredana Pop este de 10.180 lei).

Despre veniturile declarate de Loredan Pop, șefa Direcției de Patrimoniu a Primăriei, Iulia Ardeuș a arătat că sunt calculate pe un an de zile, anterior depunerii cererii de vânzare, nu raportate la anul din ultima declarație de avere dar și că veniturile din activitățile de avocatură ale consilierei au fluctuat, existând luni în care ele au fost de 1100 lei, dar și luni în care au fost de peste 9300 lei.

Dacă la ședința trecută primarul Emil Boc s-a enervat și a acuzat reaua-credință a consilierilor care s-au abținut, profitând că nu sunt prezenți toți aleșii locali, tocmai ca să nu treacă proiectele, de această data, nu a intervenit.

În schimb, consilierul PNL Valentin Gliga sau viceprimarul Olah Emese au adus acuze consilierilor care au ridicat semne de întrebare privind actele de la dosar aduse de Loredana Pop, atrâgând atenția că vor sa facă insinuări nejustificate, că profită de lipsa unor consilieri locali sau că îi discriminează pe ceilalți cumpărători pe motiv că pe listă se află și o colegă consilieră. „Mi se pare nedrept să aplicăm un tratament pentru unii cetățeni și altul pentru alții. La ședința din luna august ați aprobat un proiect de vânzare a unui apartament ANL cu 22 de voturi”, a spus Olah Emese.

Toate proiectele pentru vânzarea apartamentelor ANL din blocul de pe strada Tășnad din cartierul Mănăștur au picat de la vot (cu 18 voturi pentru și 4 abțineri), acestea având nevoie de 19 voturi pentru a trece, fiind proiecte care țin de patrimoniul orașului.

Vezi și:

Detalii: Consilier local își cumpără la Cluj, în rate, apartament ANL obținut în 2010 de la Primărie, cu 500 euro metrul pătrat

S-a scindat „familia” PSD din Consiliul Local, dar s-a născut opoziția primarului Emil Boc/În curs de excludere din PSD, o consilieră locală i-a picat la vot zece proiecte și l-a enervat pe primar mai ceva ca cei doi constănțeni care au intrat peste el în birou ca să-i ceară socoteală în privința putorii de gunoi din Cluj

 

foto: Loredana Pop/Consiliul Local

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare