Închide

Vânzarea hotelului Opera Plaza către UBB, pentru 40 milioane de lei, cea mai mare tranzacție imobiliară din Cluj în acest an

Economie by Actual de Cluj - iul. 14, 2021 0 805

Vânzarea hotelului de cinci stele Opera Plaza către Universitatea ”Babeș-Bolyai”, care îl transformă în sediu pentru Facultatea sa de Drept, este cea mai mare tranzacție imobiliară din Cluj în acest an.

Informația vine de la agenții imobiliari care au intermediat tranzacția, și care spun că negocierile au durat șase luni, inclusiv obținerea acordului Guvernului pentru această tranzacție. Ambii agenți – care au reprezentat cumpărătorul și respectiv vânzătorul – fac parte din aceeași rețea, Re/Max, una dintre cele ami mari din lume și care numără zeci de birouri în toată țara și peste șase sute de agenți, și pentru care aceasta a fost cea mai mare tranzacție din istorie, în România. ”Pentru mine a fost o tranzacție de suflet. Eu sunt licențiată la acestă facultate, la fel și fiul meu”, a spus agenta imobiliară care a reprezentat vânzătorul, Mihaela Keller.

Amintim, UBB a cumpărat hotelul Opera Plaza pentru 40 de milioane de lei, adică peste 9 milioane de euro, iar tranzacția a fost parafată la sfârșitul lunii trecute printr-o Hotărâre de Guvern. Aici UBB ar urma să amenajeze spații pentru facultatea sa de Drept, care acum funcționează pe strada Avram Iancu într-o clădire care a fost cămin studențesc și unde s-a cazat chiar Avram Iancu atunci când acesta era student la Drept la Cluj. Între timp clădirea a devenit neîncăpătoare pentru nevoile facultății.

Opera Plaza e primul hotel de cinci stele din Cluj, amenajat în clădirile fostei fabrici de dulciuri Feleacul.

Să mai precizăm, UBB a mai cumpărat în ultima vreme hotelul Topaz din Gheorgheni pentru facultatea de științe politice, dar și clădirea de birouri a Băncii Transilvania din centrul Clujului, pentru facultatea sa de matematică. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu