Închide

Val nou de infecții cu coronavirus în Cluj, incidența a ajuns din nou în Cluj-Napoca la peste 2 la mie, sunt 800 de cazuri confirmate doar în oraș

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 20, 2023 1 487

Val nou de infecții cu coronavirus în Cluj, incidența a ajuns din nou în Cluj-Napoca la peste două cazuri la mia de locuitori, sunt peste opt sute de cazuri confirmate doar în reședința de județ, dublu față de numărul înregistrat în urmă cu mai puțin de patru săptămâni.
Datele Direcției de Sănătate Publică din Cluj arată că azi doar în Cluj-Napoca numărul cazurilor active e de 820, ceea ce înseamnă o incidență a infecției cu coronavirus de 2,44 cazuri la mie – aceasta, la trei ani de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. În județ incidența e azi de 1,71 cazuri la mie, numărul cazurilor active fiind de aproape 1.300, mai exact 1.299. Doar în câteva comune din Cluj incidența de două cazuri la mia de locuitori a fost depășită, exceptând Cluj-Napoca, e vorba de Dăbâca cu 2,12 cazuri la mie – cu trei cazuri active, Florești cu 2.35 la mie – cu 123 cazuri active, și Tureni, cu patru cazuri active și o incidență de 2,4 la mia de locuitori.

Spre comparație, în urmă cu mai puțin de patru săptămâni, în 24 februarie, incidența în Cluj-Napoca era de 0,98 cazuri la mia de locuitori. În data menționată în Cluj-Napoca figurau 361 de cazuri active de infecție, în vreme ce în întreg județul numărul ajungea la 747. Care era situația în 24 februarie:

Numărul cazurilor de coronavirus e în creștere în Cluj, la trei ani de la izbucnirea pandemiei, numărul cazurilor active se numără cu sutele, în creștere, incidența e peste 1 la mie

Un comentariu

  1. Chiar de aia s-au inventat vaccinurile! Eu am făcut în prima fază 3, apoi în luna ianuarie și pe cel contra tulpinilor onicron, plus cel antigripal. De aia nu mi-e teama să intru oriunde fără mască.
    Este bine de știut, că pentru faptul că totuși epidemia de covid a fost în mare parte jugulată, ajungând să fie prezentă cam in același proporție ca și cea de gripă comună, se datorează vaccinatilor, în niciun caz bigoților antivaccinisti cârtitori. Și chiar dacă un individ vaccinat poate ajunge in spital, mai mult datorita comorbiditatilor, probabilitatea de a ajunge acasă și nu condus pe ultimul drum este cu mult mai mare decât în cazul celor cu figuri in cap, CIP-uri și 5G!

Scrie un comentariu