Închide

USR îl reclamă pe Tișe la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce președintele CJ Cluj i-a făcut autiști pe consilierii județeni ai partidului

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Actual de Cluj - iun. 15, 2022 0 178

USR atrage atenția că vor sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce președintele Consiliul Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a adus injurii consilierilor județeni în cadrul ședinței din 14 iunie, numindu-i, printre altele, „autiști”. Partidul susține că președintele CJ a ales să transforme ședința deliberativului județean într-un circ, tocmai pentru a disrage atenția cu privire angajările pe care vrea să le facă în aparatul administrativ, într-o perioadă în care coaliția PSD-PNL a promis înghețarea acestora.

„În condițiile în care inflația a atins cote nemaiîntâlnite de 20 ani și coaliția PSD-PNL a promis înghețarea angajărilor în sistemul bugetar, USR a cerut renunțarea la a înființa, în cadrul CJ, un nou serviciu cu atribuții de reprezentare și protocol în condițiile în care există deja un serviciu de Relații Publice și un serviciu de Administrație Publica ATOP care îndeplinesc astfel de atribuții”, arată USR Cluj prin intermediul unui comunitat de presă.

În schimb, președintele CJ a preferat să aducă injurii consilierilor județeani pentru a distrage atenția opiniei publice de la intenția de a face angajări în cadrul instituției, prin înființare unor noi servicii, arată USR.

Președintele CJ, Alin Tișe, i-a numit „autiști” pe consilierii USR, le-a spus că vorbesc prostii și a promis că le va limita timpul de intervenția în cadrul ședințelor. Chiar și-a invitat colegii din PNL să plece de la punctul Diverse, atunci când consilierii USR vor avea intervenții libere, așa cum prevede regulamentul.

DETALII- Tișe, plictisit că aleșii județeni USR consumă timpul și prelungesc ședințele: „Autiști administrativ, ne luați de fraieri, vorbiți prostii”. Și-a invitat colegii din PNL să plece ca să nu îi mai asculte când ridică probleme la punctul Diverse

USR a mai anunțat că vor sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), mai ales că afirmațiile lui Tișe aduc jignir pacienților suferind de această patologie, autismul. „USR Cluj consideră că nicio dispută politică nu justifică o astfel de atitudine și își cere scuze persoanelor cu autism în numele domnului Alin Tișe. USR va continua să apere drepturile și imaginea pacienților cu diferite afecțiuni, dar și să lupte, pe toate căile, împotriva acestor tipuri de intimidări”, se mai arată în comunicat.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu