Închide

Secțiune pentru seriale, pentru al doilea an consecutiv, la cel mai mare festival de film din România, TIFF de la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 15, 2022 0 121

Secțiune pentru seriale, pentru al doilea an consecutiv, la cel mai mare festival de film din România, TIFF de la Cluj.

Secțiunea pentru seriale a festivalului de film Transilvania de la Cluj, ce se numește ”Va urma / Coming up next”, are în acest an opt titluri noi, care au făcut furori în Finlanda, Israel, Norvegia, Polonia, Portugalia, Serbia, Statele Unite ale Americii și Suedia, după cum anunță organizatorii festivalului.

Astfel, spectatorii prezenți la ediția din acest an a TIFF, a 21-a a festivalului, au ocazia să urmărească primele episoade ale serialelor.
Nominalizat anul acesta la MTV Movie + TV Awards, ”Pam & Tommy” urmărește povestea de dragoste dintre Pamela Anderson şi Tommy Lee, toboşarul formaţiei Mötley Crüe, interpretat de superstarul de origine română Sebastian Stan. Totul începe în 1995, când cei doi se căsătoresc la doar 96 de ore după ce au făcut cunoştinţă. La TIFF, spectatorii vor urmări în premieră în România primele două episoade ale serialului regizat de Craig Gillespie, care va fi difuzat ulterior pe un site de streaming.

Prezent în Competiția Oficială de la ediția TIFF din 2018 cu multi-premiatul ”Vinovatul/ The Guilty”, regizorul și scenaristul Gustav Möller se întoarce cu un thriller psihologic bazat pe întâmplări reale, ”Inimă întunecată/ The Dark Heart”, care urmărește misiunea unui detectiv care anchetează dispariția suspectă a unui influent proprietar de terenuri, la scurtă vreme după ce acesta îi interzice fiicei sale să-și continue relația cu fiul unui fermier.

În secțiune sunt incluse și primele două episoade ale serialului polonez ”Klangor”, despre viețile a două familii dintr-o comunitate alertată de evadarea unui deținut. În ”Bloc 27/ Block 27” un adolescent dispare fără urmă din periculoasele cartiere ale Noului Belgrad, iar sora lui geamănă, ignorată de părinţii dezorientaţi şi de poliţia incompetentă, pune la cale o misiune de salvare. Ajutată de doi amici, ea descoperă curând că în spatele dispariţiei s-ar putea afla un mister supranatural.

Alte seriale prezente în secțiune, așa cum sunt ele prezentate de TIFF:

Regina și bastarda, r. Sérgio Graciano
Regizorul Sérgio Graciano, creatorul de seriale TV premiat cu Emmy, invită pasionații de binging în universul zbuciumat al familiei regale din Portugalia anului 1320. Primele două episoade din cele opt ale seriei Regina și bastarda/ The Queen and the Bastard urmăresc intrigile de la curte, trădările şi războaiele religioase care ameninţă viețile tuturor.

Maria are o viaţă perfectă, din care dragostea nu lipseşte deloc. Pentru fiecare zi a săptămânii, Maria are un alt partener, și totul pare să funcționeze bine până când se îndrăgosteşte de Juho, care abia s-a mutat în oraş. El este Domnul 8/ Mister 8 (r. Teemu Nikki, Jani Pösö), de care devoratorii de seriale de comedie sunt invitați să se îndrăgostească încă din primele trei episoade.

Pørni, r. Charlotte Blom, Gunnar Vikene
Actrița Henriette Steenstrup interpretează rolul principal din serialul norvegian Pørni, povestea unei femei care are tendința de a-i pune mereu pe ceilalți pe primul loc, luând decizii greșite pentru propria sa persoană. Pørni pare o mamă ideală, dar are o slujbă pe care nu şi-o doreşte nimeni. Primele trei episoade din povestea ei se văd în premieră în România la TIFF.

Când ai 20 şi ceva de ani, cea mai bună prietenă este ca un cântec pe care vrei să-l asculţi la nesfârşit, dar asta doar până când te saturi complet de el. Fete triste de oraş/ Sad City Grils (r. Shir Reuven, Talya Lavie) a făcut furori în Israel și vorbește despre acest gen de relație, cu momentele ei foarte bune şi foarte proaste – o prietenie în egală măsură minunată şi greu de suportat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu