Închide

USAMV Cluj vinde zeci de mii de răsaduri într-o zi, face mii de euro. „A fost nebunie”

ActualitateEducaţie by Mihai Prodan - apr. 16, 2018 0 1329

Sute de persoane au luat cu asalt azi universitatea de științe agricole din Cluj, care a anunțat săptămâna trecută că vinde răsaduri de roșii românești adevărate, dar și alte legume.

„A fost nebunie”, spune inginerul horticultor responsabil de răsaduri, Florica Măniuțiu. „De dimineață de la 7 și până acum nu am reușit să stau nicio secundă; aproape tot am vândut, mai sunt doar câteva roșii. Și plantele aromatice au trecut, totul, și ce nu era de vânzare, dar n-am dat pentru că-mi trebuie și mie răsaduri aici”. Măniuțiu spune că sera universității a fost vizitată azi de până la 400 de persoane în doar câteva ore. „Dacă mai aveam încă pe atâta, vindeam și asta”, spune ea. N-au fost puține, totuși: doar faimoasele roșii românești Inimă de Bou s-au vândut azi în 30.000 de fire, 1.500 de fire de ardei, o mie de răsaduri de vinete și altele.

USAMV cultivă răsaduri pe o suprafață de doar 300 de metri pătrați, și le vinde primăvara. În acest an răsadurile au costat 1.2 lei, ceea ce înseamnă că azi universitatea a încasat, după ce le-a vândut, 36.000 de lei, adică 7.800 de euro.

Amintim, știrea inițială prin care actualdecluj.ro anunța că universitatea vinde răsaduri de legume românești a fost citită de mii de persoane, săptămâna trecută. La ora publicării acestei știri textul avea 7.500 de vizualizări iar pe Facebook postarea ajunsese la 8.000 de persoane. Citește și:

AUDIO Universitatea de Științe Agricole din Cluj vinde zeci de mii de răsaduri de legume, din soiuri românești: găsești roșii, ardei și oregano

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
Tags